7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Új prémium gyógynövénylikőrt fejlesztett ki a Zwack család

2017. március 22.
8.5331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A napokban mutatta be a márka legújabb italkülönlegességét, az Unicum Riserva-t, mely egy szuperprémium gyógynövénylikőr.

Zwack Izabella és Zwack Sándor közös fejlesztése éveket vett igénybe, mire elkészült az új ital, mely limitált mennyiségben készül évente a különleges gyártási eljárásnak köszönhetően.

Zwack Izabella és Zwack Sándor büszkén mutatták be legújabb terméküket. Az Unicum Riserva különlegessége az egyedi gyártási eljárás, melynek során dupla hordós érlelés zajlik, azaz az ital alapját képező Unicumot először a budapesti Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb hordójában érlelik, majd ezt követően Zwack Izabella saját tokaji aszús hordóiba kerül az Unicum, ahol tovább érlelődik. Ennek köszönhetően az italnak különleges Tokaj íze lesz.

Emellett az italba egy kevés 2007-es évjáratú Tokaji aszú is kerül. A klasszikus keserű Unicum íze találkozik az édeskés Tokaji aszúval, így válik az Unicum Riserva ízvilága lágyabbá, fűszeresebbé és gyümölcsösebbé. Zwack Sándor elmondása szerint:

Évekkel ezelőtt, amikor megfogalmazódott bennünk az igény az Unicum prémium változatának kifejlesztésére, összetettük Izabellával azt a tudást, amit az évek során megszereztünk. Minél többet beszélgettünk és inspirálódtunk, annál világosabbá vált, hogy két oldalról közelítsük meg az újítást: egyrészt nyúljunk vissza az idők során kialakult ízekhez - így használjuk fel a fekete mézet. Másrészt hozzunk be egy hozzánk oly közelálló ízt, amelynek Izabella a mestere. Így döntöttünk a tokaji aszús érlelés és a Tokaji aszú hozzáadása mellett

Az Unicum Riserva májusban kerül az üzletek polcaira, de már most is megtalálható a legismertebb éttermekben és bárokban, valamint a Zwack Unicum webshopjában.