0 ℃Tiszta idő
2020. április 03., péntek • Buda, Richárd

Új, minimál stílusú habos kávé hódít Dél-Koreában

Szofi Kakuk , 2020. március 21.
Dél-Korea rendkívül híres az apró, minimál stílusú kávézóiról, amikben számos hagyományos eljárással készült kávét kóstolhatunk. Koreában azonban, most egy új típusú habos kávé keltett őrületet a fogyasztók körében.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A 'frothy coffee' néven ismerté vált kávé, az elmúlt néhány hétben egyre nagyobb figyelmet kapott világszerte is. A kávéporból, cukorból és forró vízből habosított kávékrémet lágy és levegős állagúra kell kikeverni, majd egy 1-2 dl tej tetejére kanalazni.

Új, minimál stílusú habos kávé hódít Dél-Koreában - 2. kép



A krémes állagú kávét rétegezni is lehet a tejjel, így egy pohárkrémhez hasonló kávékülönlegességet kaphatunk. Az ital erősségét a felhasznált kávéőrlemény adja, de hasonló eredményt érhetünk el, ha a kávéport lefelezzük és némi kakaóport is használunk a krém alapjául.


 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!