13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Túl magányos vagy? Így barátkozz koronavírus-járvány ideje alatt!

2020. április 26.
14.1391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha eddig is nehezen ismerkedtél, akkor bizonyára a hátad közepére sem kívántál most egy olyan otthonmaradást igénylő dolgot, mint ez a koronavírus-járvány. Ennek köszönhetően ugyanis még annyira sem lehet érintkezni az emberekkel, mint korábban, így gyakorlatilag lehetetlenség új kapcsolatokat kiépíteni vagy megtalálni az igaz szerelmet. Ha te is magányos vagy és szívesen ismerkednél ebben a helyzetben, érdemes lehet megfogadni az alábbi tanácsokat, melyek segíthetnek legalább új barátokat szerezni.



Túl magányos vagy? Így barátkozz koronavírus-járvány ideje alatt! - 2. kép

A közösségi média hatalma

A közösségi média, de főként a Facebook az elmúlt hetekben elsődleges kommunikációs platformmá nőtte ki magát az emberek között, így még azok is elkezdték használni, akik egyébként nem igazán rajongtak érte. Bár nem túl személyes itt ismerkedni és beszélgetni, alapvetően nem is ezt a célt szolgálja ez a hálózat, de amennyiben vannak olyan emberek, akiket legalább látásból ismerünk, és mindig is szívesen leálltunk volna velük pár szó erejéig beszélgetni, akkor most itt az alkalom, jelöljük őket és beszéljünk velük, mit veszthetnénk?

Nézzünk szét a szomszédságban

Az ember társas lény, de sajnos nagyon sokan még azt sem tudják, hogy kik laknak a közvetlen szomszédságban. Lehet, hogy látjuk őket néha, de talán csak köszönünk nekik, pedig nem kizárt, hogy sokkal több közös van bennünk, mint gondolnánk. Ha például tetszik egy fiú vagy egy lány a szomszéd háztömbből vagy a másik utcából, most itt az idő, hogy elhívjuk valahová, vagy legalább beszélgetni kezdjünk vele.

Túl magányos vagy? Így barátkozz koronavírus-járvány ideje alatt! - 3. kép

Az önkéntesség összehozza az embereket

Az önkéntes feladatok kifejezetten hasznossá váltak az elmúlt hetekben, hiszen rengeteg család került nehéz helyzetbe, rengeteg idős ember nem tud eljutni bevásárolni, ezáltal minden segítő kézre szükség van. Ha benned is megvan az önkéntesség szikrája, akkor ne nagyon fojtsd el magadban, állj be valamelyik önkéntes csoportba, amivel nemcsak rengeteget tehetsz a nehéz helyzetbe került emberekért, de közben mindvégig társaságban leszel, emberekkel ismerkedsz, ezáltal új barátokat szerezhetsz magadnak, rengeteg új lehetőség nyílik meg előtted, és ki tudja, talán a szerelem is itt talál majd rád.

Ha valami többet szeretnél...

Amennyiben elhatároztad, hogy párkapcsolatot keresel, esetleg valami sokkal lazábbat, akkor sem kell aggódnod, hiszen ma már rengeteg olyan diszkrét párkereső vagy ennél is extrémebb szolgáltatás létezik a világhálón, ami pontosan ezt a célt szolgálja. Sőt mi több, a többség egyszerű applikációként is elérhető, így például ott a Tinder, mely kifejezetten népszerű ebből a célból, és rengeteg lehetőséget biztosít arra, hogy ismerkedj. Mindezt ráadásul játékos formában, így ha nem is gondolod komolyan, vagy nem is találsz senkit, legalább kellemesen és gyorsan telik az idő karantén idején.
nincs még hozzászólás