9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Tudtad? Ma van a Ne vásárolj semmit! világnapja

2013. november 29.
2.2271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy új hagyományt kívánnak meghonosítani kis hazánkban is az online kultuszteremtők, hiszen míg november 8-án az internetes vásárlás napja volt, addig november utolsó péntekje, avagy a mai nap a "Ne vásárolj semmit!" világnapja lett.

Talán meglepő, de a kissé értelmetlen hagyomány már 20 évre tekint vissza, és egyfajta vásárlási böjtöt jelent, aminek az a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a túlvásárlásokra, főleg az ünnepek előtt ugyanis hajlamosak vagyunk olyan dolgokat is megvenni, amelyek teljesen haszontalanok.

Hazánkban először 2011-ben tartották meg a "Ne vásárolj semmit!" világnapot, de a hagyomány 1992-ben indult útjára Kanadából, ahol az ottani reklámszakma egyik ikonikus arca, Ted Dave szeretett volna ilyen formában tiltakozni a túlfogyasztásra ösztönző reklámok ellen.

A "Ne vásárolj semmit!" napot egyébiránt azért tartják nálunk pénteken, mert a kutatások szerint a magyarok pénteken vásárolnak a legtöbben, karácsony közeledtével pedig vélhetően még jellemzőbb mindez az emberekre.

Halasszuk el tehát a nagy vásárlást, ha csatlakozni szeretnénk a világnaphoz!