Törökországban találhatják meg a Mikulás sírját

Brauny , 2017. október 05.
Izgalmas híreket hozott nyilvánosságra a The Guardian magazin arról, hogy a törökországi Antalya tartományban megtalálható Szent Miklós templom legújabb régészeti ásatásai megdöbbentő eredményt hozott, lévén az eddigi kegyhely alatt egy második templom maradványaira bukkantak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A templomról eddig is úgy hitték, hogy ez rejti a Mikulás legendáját ihlető Szent Miklós sírját - innen is kapta a nevét -, de gyakorlatilag ezt a nyughelyt soha nem találták meg, ám Cemil Kabayram, a mostani kutatás vezetője szerint az altemplomban megannyi sírra bukkantak, így köztük lehet a Mikulásé is.

Szent Miklósról egyébiránt úgy hírlett, hogy a törökországi Myra városában élt, mely település ma már nem létezik, de az egykori templomára emelt szentély igen, ezáltal a föld mélye bármit rejthet.

A legenda szerint egyébiránt bár Szent Miklós valóban az említett környéken élt, ereklyéit és maradványait azonban az Olaszországban megtalálható Bariba csempészték ismeretlen tengerészek, amit az ott felépült Szent Miklós Bazilikában őriznek.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!