18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Tizenöt éven keresztül csak sült krumplit evett egy angol lány

2014. április 18.
1.9791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az ételfóbia egy rendkívül ritka, ám ismert és súlyos betegség, amitől kisebb-nagyobb mértékben milliók szenvednek világszerte.

Léteznek azonban egészen súlyos, már-már klinikai esetek, mint amilyen Hanna Little is, aki 15 éven keresztül szinte nem evett mást, csak sült krumplit.

Mielőtt bárki megkérdőjelezné, Hanna elméje teljesen ép, azonban a lány öt éves kora óta olyan fóbiától szenved, aminek köszönhetően semmilyen más ételt nem tud, illetve nem akar befogadni, csak és kizárólag a sült krumplit.

Ez a szokása olyannyira problémássá vált az utóbbi években, hogy nem csak emésztőrendszerét tette tönkre a krumplival bevitt sok keményítő, hanem életét is, hiszen csak akkor mert kimozdulni otthonról, ha tudta, hogy lesz a közelben gyorsétterem, vagy van nála elegendő sült krumpli. Hanna életében azonban nemrégiben gyökeres változás történt!

A lány ugyanis az iskolák elvégzését követően munkát kapott egy gyárban, ahová nem vihetett magával és nem is tudott vásárolni sült krumplit, így döntenie kellett: vagy legyőzi betegségét, vagy örökre bezárkózik otthonába, és belehal ételfóbiájába.

Barátai tanácsára felkeresett egy hipnotizőrt, aki bár még csak egyszer tudott foglalkozni a lánnyal, de már az első alkalmat követően megszerettette vele a pizzát, amiről Hanna szó szerint áradozott a Mirror magazin riportereinek, és nem is értette, hogy miért utálta eddig ezt a finomságot.