18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Tippek, hogy a nyaralás után könnyebben visszatérj dolgozni

2020. augusztus 19.
14.9151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sokan még bőven a nyári szabadságolásukat töltik, rengetegen most érkeznek haza a nyaralásból, és hamarosan vissza kell térniük a munkához, ami rendkívül nehéz feladat. Mi több, gyakorlatilag embert próbáló az egész, sokszor tehát egészen reménytelennek tűnik a morál visszaszerzése. Ez nem meglepő, hiszen a jóhoz, a semmittevéshez vagy éppen az állandó bulizáshoz nagyon hamar hozzá tud szokni az ember, a munkában viszont ismét teljesíteni kell. Hogy mivel tudunk egyszerűbben visszarázódni?


Nyomtassunk ki pár képet!

A nyaralás során szerzett emlékeink rengeteg energiát adhatnak, hiszen ha eszünkbe jut egy emlék, már jobb kedvre derülünk tőle, hiszen azonnal eljuttat minket oda, ahol jól éreztük magunkat, és ez a hely általában ugyebár közel sem a munkahely szokott lenni. Hogy hatásosabb legyen ez az egész, érdemes lehet kinyomtatni néhány olyan nyaralási fotót, melyek azonnal emlékek és pozitív energiák sokaságával árasztanak el minket. Elég lesz csak ránézni a legunalmasabb munkahelyi délutánokon, és minden megváltozik.

Tippek, hogy a nyaralás után könnyebben visszatérj dolgozni - 2. kép

Nézzünk nyaralós videókat!

A képekhez hasonlóan a videók is ilyenek, és akkor vehetjük nagy hasznukat, ha nem irodán dolgozunk, hanem a szabadban vagy egy gyártósoron, illetve olyan környezetben, ahol nem tudunk egy állandó képet kihelyezni valahová. Ilyenkor csak vegyük elő a telefonunkat, a képek mellett pedig nézzünk meg pár szuper videót, melyek segíthetnek kikapcsolódni azzal, hogy visszarepítenek minket a múltba.

Kezdjük el tervezgetni a következőt!

Amennyiben ki akarunk szakadni a munkából, és legyen gyakorlatilag célunk vagy ösztönző erőnk ismét dolgozni, akkor az lesz a legjobb, ha rögtön nekilátunk és elkezdjük tervezni a következő kiruccanásunkat. Ha van konkrét úti cél, akkor elkezdhetjük azt tervezni, mindemellett pedig gondolatban már ott járhatunk közben, így sokkal szívesebben megyünk vissza dolgozni és állunk neki a munkának, lévén lesz már cél a kezünkben.

Tippek, hogy a nyaralás után könnyebben visszatérj dolgozni - 3. kép

Keressünk valami szerethető dolgot a munkában!

A munkahelyünket és a munkánkat nem kell szeretnünk, az emberek többsége nem is igazán kedveli ahol dolgozik, vagy amit csinál, azonban legalább próbáljunk meg egy kicsit pozitívabban hozzáállni a dologhoz, lévén biztosan van valami szerethető dolog ebben a szituációban. Az alkotás öröme, a környezet, a kilátás, a menza, a kávégép vagy éppen egy kedves munkatárs, netán az, hogy minden reggel utazhatunk egy kicsikét és így tovább. Ha van valami szerethető dolog, amiért érdemes bemenni, máris könnyebb lesz az egész.

Vegyünk ki rövidesen újabb szabadságot!

Azért komoly ösztönző tud lenni, ha úgy tervezzük a nyári szabadságot, hogy utána fokozatosan tudunk visszamenni dolgozni, ezáltal például szeptember közepén kiveszünk újabb öt napot, így nem egy végeláthatatlan fogaskerékbe kerülünk, hanem tudjuk jól, hogy néhány hét után ismét megpihenhetünk, ismét feltöltődhetünk, akár el is mehetünk valahová. Ebben a tudatban máris könnyebb visszamenni dolgozni.
1 hozzászólás

Bogyó

3 éve, 11 hónapja és 1 napja

Én már sokszor alig várom hogy vissza menjek dolgozni, nálam nem kellenek ilyen tippek. mosolygó smiley

válasz erre