20 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Tényleg szeretnél fogyni? Egy tál gyümölcs a kulcsa!

2016. február 09.
6.7211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Újabb érdekes kutatás látott napvilágot - a Cornell Egyetem csapatától - a fogyás kapcsán, így statisztikailag sikerült bizonyítaniuk, hogy a nők számára már az is fogyasztó hatású lehet, ha otthon mindig az asztalon van egy tál gyümölcs.

A kutatók több mint 200 amerikai háztartást vizsgáltak meg, és meglepő következtetésre jutottak, azokban a családokban ugyanis, ahol friss gyümölcstál van az asztalon egész nap, a nők csaknem 6 kilogrammal soványabbak, mint azoknál a családoknál, akiknél ez nem bevett gyakorlat.

Meglepő továbbá, hogy abban az esetben, ha a tál gyümölcs helyett gabonapehely volt az asztalon minden nap, a nők 9 kilogrammal voltak nehezebbek, de a legdrasztikusabb eltérést a cukros üdítőital jelentette, aminek jelenlétével 11-12 kilóval voltak nehezebbek a vizsgált családok hölgytagjai.

Brian Wansink, az egyetem egyik kutatója szerint a magyarázat egyszerűbb, mint gondolnánk: az emberek azt eszik, amit látnak, így csak mi határozunk arról, hogy a nap során gyümölcsöt vagy éppen édességet kívánunk-e meg annak fényében, hogy mi van az asztalon.