13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Téged miért csíp meg több szúnyog, mint mást? Kérdezd a génjeidtől!

2015. november 02.
1.9771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Londoni Higiéniai és Trópusi Betegségek Intézet legfrissebb kutatása bebizonyította, hogy a szúnyogok nem azért válogatnak az emberek közül a csípések gyakoriságát tekintve, mert éppen szeretnének balszerencsés napot előidézni számukra, ennek a magyarázata ugyanis sokkal tudományosabbnak tekinthető.

A londoni szakértők ugyanis tudományos kísérletekkel bizonyították be, hogy az emberek kapcsán a testszag döntő tényező lehet a csípések gyakoriságában, azonban nem a testszag erőssége, hanem összetétele a befolyásoló tényező, amit a genetika határoz meg.

A tudósok ikrekkel bizonyították be a fenti állításokat, így először egypetéjű ikerpárokat tettek ki a szúnyoginvázió veszélyeinek, miközben kiderült, hogy a 100 százalékban megegyező génállomány miatt őket ugyanannyira csipkedték össze a szúnyogok.

Amikor azonban kétpetéjű ikrek kerültek a kísérlet középpontjába - akiknek csak a génállományuk alig fele mutatott fel hasonlóságot -, már jelentős különbséget tudtak rögzíteni azzal kapcsolatban, hogy mennyi szúnyog csípte meg egyiküket és másikukat.

Ha tehát téged jobban szeretnek a vérszívók, itt az ideje beletörődni, mert csak a génjeidnek köszönheted!