6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Te mire vagy allergiás? Ez a nő a saját férjére!

2016. november 17.
8.4101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Elképesztő esetről számolt be az amerikai Fox News hírcsatorna, akik világra hozták Joanna és Scott Watkins történetét, a pár esete ugyanis példátlannak tekinthető azáltal, hogy a feleség a hivatalos orvosi diagnózis szerint allergiás a saját férjére - és szinte minden másra is -, mert amint párja a közelébe megy, a torka összeszorul és fulladni kezd.

Miután Joanna és párja orvosról-orvosra járt, nagy nehezen kiderült, hogy a nő az MCAS nevű rendkívül ritka problémától szenved, aminek a lényege az, hogy a teste képtelen a megfelelő időben olyan vegyi anyagokat engedni az immunrendszerhez, ami szabályozná reakcióit.


kép'>Te mire vagy allergiás? Ez a nő a saját férjére! - 2. kép

Joanna tehát amint meglátja férjét, teste tévesen reagál, és allergiás reakciókat produkál. A jelenséget súlyos gyulladásos reakciók kísérik a szervezeten belül, és bár a páciensek többsége jól reagál a gyógyszeres kezelésre, az amerikai pár esetében azonban ez sem segít.

Te mire vagy allergiás? Ez a nő a saját férjére! - 3. kép

A férfi szerint nagyon rossz, hogy legfeljebb maszkban mehet párja közelébe - illetve fordítva -, és nem ölelheti meg őt, amikor akarja, de Scott úgy határozott, hogy kitart Joanna mellett, és nem adják fel, amíg nem találnak megoldást problémájukra.