8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Tavaszi könyvajánló, avagy mit olvassunk a virágzó réten

2022. március 13.
67.3981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A hideg ellenére egyre inkább közeledik a tavasz, ami egyre több embert bíztat arra, hogy ne a négy fal között kezdjenek bele egy új olvasmányba, hanem például egy virágzó réten. Ehhez pedig most ajánlunk néhány szuper újdonságot, hogy a tavaszi szezonban legyen miből válogatni. Ezek között egészen biztosan mindenki megtalálja a számára legjobbat, de kezdjünk is bele a listába.


Rumena Buzsarovszka: A férjem

Az Európa könyvkiadó kapszula könyvtárának legújabb darabja olyan novellákat mutat be Rumena Buzsarovszka tollából, melyek különböző nők történeteit meséli el a hétköznapjaikról, férjekről, gyerekekről, szülőkről, kollégákról és barátokról, hol tragikusan, hol pedig fanyar humorral. Ez a kis könyv szinte bármilyen táskában elfér, akár a reggeli buszon is el lehet olvasni a különböző történeteket, melyekben talán saját magunkat is felfedezzük. (Európa kiadó, 1999,-)

Szántó Piroska: Akt

Szintén a kapszula könyvtár részeként jelent meg nemrégiben Szántó Piroska Kossuth-díjas festő és grafikusművész Akt című könyve, melyben az élete során átélt élményekből oszt meg néhányat az olvasóval. A könyvben az ember olyan eseményekről olvashat, melyek sokszor meghatározták a magyar történelmet, úgy mint például az 1956-os események krónikája. A szintén apró könyvet azoknak ajánljuk, akik szeretik megismerni a magyar korszakokat mások szemszögéből. (Európa kiadó, 1999,-)

Tavaszi könyvajánló, avagy mit olvassunk a virágzó réten - 2. kép

Elif Shafak: Az eltűnt fák szigete

Elif Safak török írónő legújabb regényében elutazhatunk a görög és a török régióba, ahol a 70-es években éppen háború dúl a két nép között. Két fiatal, a görög Kosztasz és a török Defné mindent megtesz szerelmükért, még az országaikat is képesek elhagyni a boldogságért. Évekkel később sem ereszti el a múltjuk, ami most már közös gyermekük múltja is. A gimnazista Adának anyja halálát követően szembe kell nézni szülei múltjával. A családi traumákat feldolgozó regény nagyszerűen mutatja be, mennyire nehéz egy család élete, ha a múlt nyomasztó árnyként követi őket. (Európa kiadó, 3999,-)

Beth Morrey: A remény lányai

Beth Morrey írónő egy újabb női történettel jelentkezik a szeretetről, a teremtő erőről, mely akár sorsokat is képes megváltoztatni. A regényben megismerhetjük Delphine Jonest, akinek egykor nagy álmai voltak, de valahogy útközben minden elromlott. Most egyedülálló anya és utálja a munkáját, ahonnan hamarosan ki is rúgják. Az anyukának újra kell kezdenie mindent, de egy valamit sosem adott fel, a reményt. Egy igazán inspiráló könyv, nem csak nőnek. (Álomgyár kiadó, 4499,-)

Tavaszi könyvajánló, avagy mit olvassunk a virágzó réten - 3. kép

Dani Atkins: Amíg én a csillagokkal álmodtam

A díjnyertes írónő legújabb regénye egy szívmelengető történetben mutatja be egy tragikus esemény hatásait két nő nézőpontján keresztül, akik ugyanazt a férfit szeretik. A regény egyik főszereplője Maddie egy kórházban ébred fel, azt hiszi pár nap múlva hozzá megy élete szerelméhez, de kiderül, hogy kómában volt és hat év telt már el a baleset óta. Azóta minden megváltozott, a szerelme is új életet kezdett. Hogyan lehet feldolgozni egy ekkora sokkot? A regényből minden kiderül. (Álomgyár kiadó, 4499,-)

Zajácz D. Zoltán: Haragos Balaton

A magyar író legújabb regénye visszarepít minket az NDK-s korszakba, amikor is két keletnémet lány a Balatonra utazik, ahol magyar egyetemistákkal összebarátkoznak. Meghívják őket Budapestre, ahová autóstoppal próbálnak meg eljutni, de sosem érkeznek meg a fővárosba. Három évvel korábban egy csepeli gimnazista lány tűnik el rejtélyes módon. Az esetek kivizsgálását Adorján Mátéra bízzák, aki felesége segítségével próbálja megfejteni az eltűnt lányok esetét. Az izgalmas és fordulatokkal teli nyomozás egészen elképesztő végkifejlethez vezet. (General Press, 3490,-)

Melinda Metz: Egy macska titkos élete

Az írónő legújabb regényében visszatér a cuki cirmos cica, MacGyver, aki most újabb feladatot vesz a mancsai közé és megpróbálja megoldani a cicaszitter, Briony magánéleti gondjait. A lány faképnél hagyta vőlegényét az oltár előtt, ami nem éppen szokványos dolog, emögött pedig valami komoly dolog áll. MacGyver mindent megtesz, hogy fényt derítsen az igazságra és segítsen Brionynak, míg gazdija nászúton van. Ez a kedves sztori egészen biztosan tetszeni fog mindenkinek, hiszen szórakoztató és magával ragadó. (General Press, 3490,-)

Tavaszi könyvajánló, avagy mit olvassunk a virágzó réten - 4. kép

Julie Klassen: A cornwalli hajótörött

A népszerű írónő legújabb romantikus regényében két magányos szív történetét ismerhetjük meg. Laura szülei eltűnését követően a nagybátyjához költözik Cornwallba, ahol nagyon nehezen tud beilleszkedni. A lány mindennap a parti sziklákat járja, amikor rátalál egy eszméletlen férfira. A lány elhatározza, hogy ápolja a férfit, akinek különös sérülései és kiejtése van. Miközben a lány ápolja, különleges kapocs alakul ki közöttük. Ez az igazán elragadó történet hamar elnyeri sokak tetszését. (General Press, 3990,-)

Agatha Christie: Szerelmi bűnügyek

Ebben a kötetben Agatha Christie bemutatja, mire képes szerelem. A novellákban visszatérnek kedvenc nyomozóink, Mr. Satterthwaite az operába látogat Mr. Harley Quinnel, Parker Pyne hajókázik, Poirot vidéken időzik, és a darázsfészkek kiirtásának módjait tanulmányozza, Miss Marple egy falusi szerelmi gyilkosságot old meg, Tommy és Tuppence egy apróhirdetés nyomán bálba megy. A szerelem és a halál kéz a kézben jár ebben a könyvben, ami igazán szórakoztató az olvasó számára, ráadásul a könyv borítója is nagyszerűre sikeredett. (Helikon kiadó, 4299,-)

Nicolas Barreau: Cseresznyevirágzás

Az író legújabb romantikus regényében visszatérnek A nő mosolya című könyvének szereplői. André a kiadó szerkesztő szeretné megkérni kedvese, Aurélie séf kezét Valentin-napon. Ám váratlan dolog történik: a női séf étterme Michelin-csillagot kap. Hihetetlen a boldogság, ami nem tart sokáig ugyanis kiderül, hogy tévedés történt, nem az ő étterme kapta a díjat. Jean-Marie Marronnier sztárséf étterme kapta a csillagot, aki ráadásul egy jóképű férfi. Amikor a két séf találkozik, Andrénak különös érzése támad, ez pedig a féltékenység. Vajon túléli ezt is a szerelmük? (Park kiadó, 3999,-)

Tavaszi könyvajánló, avagy mit olvassunk a virágzó réten - 5. kép

Joshilyn Jackson: Soha, de soha

Mi történhet abból, ha a könyvklubban megjelenik a város új szexi és titokzatos nője, aki ráveszi a hölgyeket, hogy játszanak Soha, de soha játékot? A lehető legrosszabb, ugyanis olyan titkok derülnek ki a társaság tagjairól, melyek nem hiába voltak eddig titkok. Amynek muszáj lesz megakadályoznia a nő játékát, nem derülhetnek ki még vadabb titkok. A regény után egészen biztosan senki nem akar majd ilyen játékot játszani. (Libri kiadó, 4299,-)

Emily Nagoski: Úgy, ahogy vagy

Emily Nagoski, szexuálpszichológus első könyve azért jött létre, hogy segítsen a nőknek megszabadulni a stressztől és az önbizalomhiánytól. A könyvben választ kaphatunk olyan kérdésekre: Miért olyan nehéz a csúcsra jutni? vagy Normális az, amit szex közben érzek? Mind-mind olyan kérdés, melyek szorongást okozhatnak a nőkben, miközben a szexualitást inkább élvezni kellene. A könyv segítségével felfedezhetjük önmagunkat és ezáltal a legnagyobb öröm forrását. (Libri kiadó, 3999,-)
5 hozzászólás

Sonci

2 éve, 3 hónapja és 8 napja

Kapszulakönyvekből már kettő megvan. mosolygó smiley A macskás könyv nagyon cuki!

válasz erre

regeena

2 éve, 3 hónapja és 11 napja

Agatha Christie, imádom! A haragos Balaton is tetszik.

válasz erre

Carrie

2 éve, 3 hónapja és 11 napja

De jók. És milyen jók ezeknek a borítója.

válasz erre

Lili

2 éve, 3 hónapja és 12 napja

Nagyszerű ajánló, köszönjük szépen! Már tettem is a kedvencek közé, hogy ne felejtsem el egyiket sem! mosolygó smiley

válasz erre

mokus84

2 éve, 3 hónapja és 12 napja

Ebből tényleg lehet válogatni.

válasz erre