11 °C
kevés felhő
2024. április 25., csütörtök
Márk

Szalai Vivien: A leghíresebb magyar madame - könyvajánló

2014. január 26.
3.9811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szalai Vivien ötödik könyvének főszereplője a médiaszemélyiség, a prostifuttató, az elítélt Keleti Györgyi, aki a könyv megjelenését követően perrel fenyegette az írót.


Ezt a könyvajánlót egy idézettel kezdjük:

Ez a könyv ennek a nőnek a regényes, fiktív részeket tartalmazó története, valódi naplórészletekkel.

Ebből a részletből kiemelendő, hogy a könyv valóban rengeteg fiktív dolgot tartalmaz, ezért aki olvassa, kezelje helyén, azaz ne vegye komolyan a leírt történeteket. Keleti Györgyi szerint az írónő túlságosan kiszínezte az eseményeket, valamint olyan részeket is leírt, amik meg sem történtek.

A történet kezdetén egy olasz börtönben vagyunk, ahol a fogvatartott főhőst meglátogatja ügyvédje, akinek Györgyi elkezdi mesélni az eseményeket, amik őt odajuttatták. A cselekmény nagy része Magyarországon játszódik, megismerhetünk családi viszályokat, szerelmeket, bűnöket és azok következményeit. Mindemellett Györgyi saját gondolataival találkozunk, megtudjuk, ő hogyan vélekedik a világról, emberekről, a celeblétről és mindarról, amivel nap mint nap találkozik.

A 231 oldalas regény rengeteg szexuális és erőszakos tartalommal rendelkezik. Az alapkoncepció szerint az olvasó megismerheti Keleti Györgyi gondolatait és átlagos mindennapjait annak naplórészletein keresztül. Ha a regényben olvasottakra támaszkodunk, véleményünk szerint a főszereplő súlyos apakomplexussal rendelkezik. Ennek folyamatosan tanúi lehetünk, hiszen minduntalan édesapját hibáztatja azért, hogy olyan élete lett, amilyen. Miatta vált pénzéhessé és vágott bele a prostitúció világába: magyar lányoknak segített pénzzé tenni testüket Olaszországban.

Szalai Vivien: A leghíresebb magyar madame - könyvajánló - 2. kép

A könyv olvasása közben azt gondolhatjuk, hogy ez a nő nem szereti a férfiakat és mindegyiket ledegradálja, ugyanis Keleti Györgyi szerint egy férfi sem tud hűséges maradni. Nos, nyilván ez egy hatalmas téveszme, ezt mindannyian tudjuk. A főhős nem képes elvonatkoztatni saját környezetétől, ami állítása szerint olyan kegyetlenül elbánt vele. Olvasás közben gyakorlatilag folyamatosan mindenki hibáztatásával találkozunk, maga Györgyi láthatóan nem tartja magát semmiben felelősnek, mintha nem érezné tetteinek súlyát, hanem mint egy szenvedő alany élné meg a mindennapokat.

Aki nekikezd hogy elolvassa a "regényt", mindenképp tartsa szem előtt, hogy a tartalom nagy része kitaláció, túlzó és időnként irreális képi világot fest le. Aki celebtitkokra vágyik, ne kezdjen bele, ez a könyv nem ezeket tárja az olvasó elé. Ha azonban valaki egy olyan nő gondolatait szeretné megismerni, akit semmi más nem érdekel, csak a pénz és ennek eléréséért bármire képes, megtalálta a megfelelő olvasnivalót.

Háromezer forintért juthattok hozzá a könyvesboltokban.
11 hozzászólás

csillucs

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

én lehet elfogom olvasni, érdekel

válasz erre

Móni

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Nagyon klassz ajánlót csináltatok a könyvnek, minden szavával egyetértek! Olvastam, de hatalmas csalódás volt. Sokkal jobbra számítottam, több magánéleti információra, és nem egy beteg nő képzelgéseire... szomorú smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Elolvasom, tetszett az ajánló! mosolygó smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Maximum kölcsön fogom kérni valakitől aki megvette. Én pénzt nem adok érte.

válasz erre

Natasha

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Biztos, hogy nem fogom elolvasni, mert nem szeretem az ilyen jellegű könyveket.

válasz erre

leoni

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Tök jó lett ez az ajánló! Mindenképp elolvasom mert engem érdekel mire volt képes csak a pénzért.

válasz erre

Hampster

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Háááááát.... Talán elolvasom majd. Nem érdekel ez a .........

válasz erre

Minoni

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Már megjelent?meglepett smiley Hallottam hogy lesz de nem tudtam hogy kapható.

De ennyit nem adok érte.

válasz erre

Sandy

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Na ezt a könyvet biztos hogy kihagyom. Eddig sem voltam rá kíváncsi hogy ez a nő hogy él, így meg aztán hogy a képzelgéseiből van egy regény csinálva, biztos bele sem nézek!

válasz erre

becky

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

Elkezdett érdekelni de majd ha megtalálom ebookban akkor olvasom el!mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 1 hónapja és 17 napja

én nem fogom elolvasni, nem az én műfajom úgy érzem

válasz erre