12 °C
enyhe eső
2024. április 20., szombat
Tivadar

Süveges Panni grafikus matricáit használja már 150 ezer ember

2016. december 09.
7.9371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nemrégiben debütált a Telenor viberes matricacsomagja, melyet egy fiatal tehetséges grafikus tervezett meg.

A matricákat már több mint 150 ezren töltötték le alig egy hét alatt. Süveges Panni grafikus egy interjú keretében mesélt Hugóról, a Viber bagolyról.

A Telenor és a Viber novemberben egy stratégiai partnerséget kötött, melynek keretében a szolgáltató egy nyilvános chatfiókot indított és ingyenesen letölthetővé tette Magyarország első márkázott matricacsomagját, Hugót a baglyot. A Telenor rátalált Süveges Pannira, aki végül megrajzolta Hugót. Nem volt egyszerű dolga Panninak, ugyanis nagyon gyorsan kellett elkészítenie a grafikákat. Elmondása szerint, rengeteg kávéra és rajzlapra volt szüksége, mire összeállított a végleges matricacsomagot.

Panni elárulta honnan származik a bagoly ötlet, és a Hugó név:

A szüleim ablakával szemben a fára beköltözött két bagoly, és amikor náluk jártam, nagyon közelről lehetett őket látni. Tudat alatt talán így került szóba a bagoly, illetve nem szerettem volna a klasszikus kutya-cica vonalon maradni. A Hugó egy spontán névválasztás volt még az első vázlathoz, és később a munka folyamán gondolkodtunk más neveken, de addigra már mindenkinek Hugó maradt.