0 ℃Tiszta idő
2020. február 26., szerda • Edina

Reggel vagy este zuhanyozzunk inkább? Kutatás válaszolja meg!

Brauny , 2016. október 20.
A Harvard Egyetem munkatársai egy érdekes kutatási anyagot hoztak nyilvánosságra arról, hogy reggel vagy este jobb inkább zuhanyozni, azonban legyenek bármennyire is okosak az ott dolgozó kutatók, és hiába várnánk tőlük határozott választ, Shelley Carson, a pszichológia tanszék egyik tanára szerint ez helyzet- és emberfüggő is egyben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Amint a szakember elmondta, a zuhanyozás normál esetben sokkal inkább elmélkedés vagy éneklés, mint valódi tisztálkodás, amiből viszont már le lehet vonni néhány érdekes konzekvenciát.

Shelley szerint ugyanis akik kreatív szakmában dolgoznak, ergo fontosak számukra a jó gondolatok, akkor a reggeli ébredés után a legjobb nekik zuhanyozni, hiszen ilyenkor könnyebben jönnek az ötletek még mielőtt jelentős stressz érné az embereket.

Az esti zuhanyozás ezzel szemben inkább azok számára kiváló, akik este szeretnének jobban elaludni, hiszen míg reggel élénkít, este felkészíti a szervezetet az alvásra egy kellemes zuhany, amit a bőrgyógyászok is jobban pártolnak, illetve higiéniai szempontból sem hátrány, ha tisztán bújunk ágyba.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!