12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Pénzeső volt Hongkongban, börtönbüntetést is kaphat a kínai Robin Hood

2018. december 17.
14.3651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Nem mindennapi eseménynek lehettek részesei azok a kínai emberek, akik Hongkong legszegényebb városnegyedében arra eszméltek, hogy egy férfi egy méregdrága Lamborghinivel berobog az egyik utcára, megáll a kellős közepén, majd némi ordítozás után pénzesőt indít az egyik emeletes ház legtetejéről.

A South China Morning Post szerint a kérdéses férfi Wong Ching-kit volt, aki egy kriptovalutával foglalkozó cég vezetőjeként dúskál a pénzben, és bár azt nem tudni, hogy pontosan mekkora összeget szórt szét az emberek között, de a 100 hongkongi dolláros bankjegyek miatt óriási káosz alakult ki az utcán.

Olyannyira, hogy még a rendőrség is kivonult a helyszínre, az esetről beszámoló lap szerint pedig Wong ezért a tettéért közel 200 ezer forintnak megfelelő büntetést kaphat, sőt akár egy éves börtönbüntetést is, hiszen számtalan szabálysértés történt.

Sőt mi több, nemcsak Wong, hanem az emberek is átlépték a határokat, hiszen Hongkongban tilos zsebre tenni a talált pénzt, és bár több kínai képviselő is nekiment a férfinek, ő úgy nyilatkozott, hogy nem ez volt az első eset, hogy ilyen pénzosztást rendezett.