Papírzacskóra vált a H&M!

Mariann , 2018. november 19.
Mostantól a svéd divatmárka is lecseréli boltjaiban a környezettudatosság jegyében műanyagzacskóit papírzacskókra. Innentől kezdve kizárólag újrahasznosított anyagból készült papírzacskókat kérhetünk 40 forintért a hazai üzletekben.


A műanyaghulladék egyre nagyobb problémát jelent világszerte, ezért egyre több nagyvállalat dönt úgy, hogy műanyag helyett más alternatívát választ. A H&M nemrégiben úgy döntött, hogy az eddig használt újrahasznosított műanyagzacskóit lecseréli szintén újrahasznosított anyagokból készült papírzacskókra, hogy még jobban óvja környezetét. A papírzacskók 40 forintba kerülnek, melyből 20 forintot a vállalat a a WWF Magyarország, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete magyarországi alapítványának ajánl fel.

A H&M termékeinek 35%-a már most is újrahasznosított vagy más fenntartható forrásból származó anyagból készül, de a vállalat önkéntes vállalása alapján legkésőbb 2030-ig 100%-ra fogja növelni ezt az arányt. További jó hír, hogy a papírzacskók FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely azt jelenti, hogy kizárólag fenntartható gazdaságból származó fából készítik őket.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.