13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Öt hasznos tipp, hogy pozitívabban gondolkozz

2020. augusztus 12.
14.6131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Életünk folyamatos megpróbáltatások elé állít minket. Ha nem lenne elég a magunk baja, rendszerint még külső tényezők is befolyásolják helyzetünket, legyen szó akár munkahelyi gondokról, akár olyan mindenkit érintő dologról, mint a koronavírus-helyzet. Ilyen szituációkban rengeteget tud segíteni a pozitív gondolkozás, amire sokan sajnos egyáltalán nem képesek, vagy hajlamosak figyelmen kívül hagyni ezt. Ha mi is ebbe a csoportba tartozunk, adunk pár tippet, hogy könnyebben jöjjenek azok a pozitív gondolatok!


Lásd meg mindenben a jót!

Klisés dolog, tudjuk nagyon jól, de az életfelfogásunk drasztikus változása valóban rengeteget segíthet abban, hogy bevonzzuk a jó dolgokat. Ha alapvetően megpróbáljuk mindenben, és tényleg mindenben a jót látni, de legalább elérjük azt, hogy nem csak a rosszat vesszük észre magunk körül, hogy tanulni tudunk a hibákból, a nem túl előnyös esetekből, az már fontos előrelépés lehet.

Öt hasznos tipp, hogy pozitívabban gondolkozz - 2. kép

Beszélj magadban, de csak pozitívan!

Sokan bolondnak tartják, aki magában beszél, de ez valójában egy nagyszerű lelki gyakorlat - pláne abban az esetben, ha nem hallják mások. Rengeteg negatív gondolatot és dolgot az idéz elő az életünkben, hogy problémáinkról senkivel sem tudunk beszélni. Beszéljük hát meg magunkkal, de minden esetben csak és kizárólag pozitívan álljunk a dologhoz, hiszen ez képes feltölteni a lelkünket, ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy pozitívabban tekinthessünk mindenre, ami körülöttünk zajlik.

A humor sokat segít!

Merthogy aki képes őszintén nevetni, az bizony jellemzően pozitívabban látja majd maga körül a világot is. Olvasgassunk vicceket, nézzünk vicces videókat a neten, illetve keressük fel azokat az embereket az életünkben, akikkel őszintén tudunk nevetni, illetve mosolyogni. A humor csökkenti a stresszt, eloszlatja a viharfelhőket, egyszóval óriási segítség lehet abban, hogy pozitívabb gondolatokkal telítődjünk.

Öt hasznos tipp, hogy pozitívabban gondolkozz - 3. kép

Válj pozitívvá olvasással!

Bár rengeteg előadás is elérhető a világhálón, alapvetően a pozitív gondolkodáshoz kapcsolódó tanok többsége írott formában létezik. Legyen szó olyan nagyszerű gondolkodók műveiről, mint Müller Péter vagy Hamvas Béla, vagy akár olyan vallási meggyőződésekről, mint a Krisna-tudat, esetleg valamilyen nagyszerű szépirodalmi regény, ha képesek vagyunk pozitív gondolatokat meríteni belőlük, akkor az nagy hasznunkra válhat. Persze egy jó film is kiválthat belőlünk ilyesmit, ha nem szeretünk olvasni!

Legyen időd magadra!

A negatív gondolatokat rendkívüli mértékben meg tudja határozni, hogy mennyi időnk van saját magunkra, tehát mennyire tudjuk kizárni mindennapjainkból a stresszt, a sok rosszat, melyek jelentősen meg tudják nehezíteni a dolgunkat. Amennyiben hagyunk időt magunkra, tehát teret engedünk a kikapcsolódásnak, a kedvenc hobbijainknak, a családunknak, vagy olyan időtöltésnek, amit szeretünk, akkor az bizony drasztikusan növelni tudja a kedélyállapotunkat, ezzel egyetemben pedig meghatározza majd a világlátásunkat is.
1 hozzászólás

Gucci

3 éve, 11 hónapja és 8 napja

Szerencsére én mindig pozitív vagyok. mosolygó smiley

válasz erre