7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Őszi könyvújdonságok

2020. november 08.
29.7051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A hideg idő sokunkat kényszerít a négy fal közé, de szerencsére mindig van egy jó könyv, ami mellett biztosan nem fogunk unatkozni ősszel sem. Mai cikkünkben tíz szuper könyvet mutatunk, amit érdemes lesz elolvasni akár a karácsonyi időszak alatt is.


Steve Berry: A Romanov-jóslat

A híres író ismét egy izgalmakkal teli krimivel jelentkezik, mely az oroszországi cári világba kalauzol el bennünket. Történetünk főhőse az oroszul folyékonyan beszélő, és az ország történelmét kitűnően ismerő atlantai ügyvédet, Miles Lord. Miles-nak nagyon különleges feladat jut, amikor is az oroszok úgy döntenek visszaállítják a monarchiát és új cárt választanak. Az ügyvéd azonban hamar bajba kerül és bérgyilkosokkal a nyomában kezd kutatni az egykori cári család és egy jóslat után. (Gabo kiadó, 3.790,-)

Őszi könyvújdonságok - 2. kép

Walter Tevis: A vezércsel

A regény 1983-ban jelent meg és a Netflix nemrégiben egy minisorozatban dolgozta fel, így újból kiadták egy teljesen új borítóval. A történet középpontjában a nyolcéves Beth Harmon áll, aki édesanyja halála után egy árvaházba kerül. Itt ismerkedik meg a gondnokkal, aki megtanítja sakkozni és innentől kezdve a sakk lesz a lány élete. Idővel a fiatal tehetség életébe beköltözik az alkohol és a nyugtatók, de sakkjátszma esetén azonnal kiélesedik elméje. (Gabo kiadó, 3.990,-)

Őszi könyvújdonságok - 3. kép

Takács T. László: Mi Pasik, a Ti szemetekben

Takács T. László könyve arra vállalkozik, hogy képet adjon a férfiakról és a párkapcsolatokról - méghozzá a nők szemén keresztül. A könyvben 23 magyar nő meséli el tapasztalatát a férfiakkal kapcsolatban, hol komolyabban, hol pedig humorral fűszerezve. Az író a közösségi oldalon keresztül kérte fel a nőket, hogy az olykor provokatív kérdéseire őszintén válaszoljanak. A könyv +18-as jelzéssel jelent meg, de nem azért, mert trágár, vagy túlfűtött szexuális tartalom található benne, inkább azért, mert a történetek átéléséhez, megértéséhez kell egyfajta érettség.

Őszi könyvújdonságok - 4. kép

R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood

R. Kelényi Angelika már rengeteg romantikus regényt tudhat magáénak és a Halálos Hollywood sem fog csalódást okozni az olvasóknak. A Caroline Wood-sorozat legújabb regényében az újságírónő egyenesen a sztárok világába utazik, hogy kihallgassa a celebek titkait és közben megvédjen egy híres brit színésznőt. A sármos új főnökét is le kell nyűgöznie, miközben megpróbál tűsarkúban mosolyogni három órán keresztül. (Álomgyár kiadó, 3.999,-)

Őszi könyvújdonságok - 5. kép

Fodor Petra: Egy pillanatnyi boldogság

Fodor Petra első regénye a szerelemről és s lehetőségekről szól. Két lány, két teljesen különböző személyiség sorsa óhatatlanul is összeforr. A mindig rosszul választó Abby és a választani képtelen Dóra írók szeretnének lenni, és ezért mindketten egy angliai egyetemre jelentkeznek. Hogy kiből lesz igazi író és ki fogja közben megtalálni az életútját és a szerelmet is, az a regényből kiderül. (Álomgyár kiadó, 3.999,-)

K.M. Holmes: Miénk a pillanat

A magyar írónő második regénye tele van szenvedéllyel, titkokkal és Los Angeles csillogó világával. Helena Jones interjút készít egy sorozat szereplőivel, amikor egy ismerős szempár tűnik fel neki. Egy pasi a múltból, akit soha nem sikerült elfelejtenie. A véletlenek sora ezzel még nem ér véget, és hamarosan több titokra is fény derül édesapja múltjából és az eszméletlen jóképű pasiról. (Álomgyár kiadó, 3.999,-)

Őszi könyvújdonságok - 6. kép

Anne L. Green: Baljós szitakötő

A magyar írónő legújabb regénye a Biztos menedék-sorozat első része, amiben az írónő bebizonyítja, hogy az élet viharaiban a szerelem az egyetlen menedék. Főhősünk, Jack Doyle a chicagói rendőrség egyik elszántabb nyomozója igyekszik megtisztítani a várost a rosszfiúktól. Hamarosan feltűnik Jack egyik régi ellensége, aki ellen bosszúhadjáratot indít a rendőr, de kicsúszik a talaj a lába alól. Ekkor ismerkedik meg Ericával, akinek szintén megkeseredett az élete, de egymásra találnak. (Álomgyár kiadó, 4.199,-)

Őszi könyvújdonságok - 7. kép

Philippa Gregory: A füvesasszony

A királyregények királynője most arra keresi a választ, miként boldogulhat egy talpraesett asszony a férfiak világában. 1648-as Angliában járunk, ahol éppen polgárháború dúl Alinor, a helyi füvesasszony könnyen bajba kerülhet, amiért ismeri a gyógynövényeket. Találkozni szeretne férje szellemével, azonban egy titkos küldetésen lévő, előkelő férfival találkozik, aki a segítségére szorul. Alinor segít a férfinak és azzal nem számol, hogy így bajba keveri saját magát is. (Libri kiadó, 4.299,-)

Őszi könyvújdonságok - 8. kép

Amy Harmon: Csak a szél tudja

Amy Harmon regényében az ír történelem tragikus történelmi korszaka és egy különleges szerelem története elevenedik meg magával ragadó módon. A történet főhőse, Anne Gallagher éppen Írországba tart, hogy ott szórja el szeretett nagypapája hamvait. Amikor Anne feleszmél, rájön, hogy megsérült és dr. Thomas Smith védőszárnyai alatt biztonságban érzi magát. Annet összetévesztik egy fiú régeltűnt anyjával, így Anne elfogadja az új szerepét. De válaszút elé érkezik és választania kell a szerelem és régi élete között. (Libri kiadó, 3.999,-)

Őszi könyvújdonságok - 9. kép

Antonio Iturbe: Az Auschwitzi könyvtáros

A II világháború idején járunk, a legszörnyűbb koncentrációs táborban, Auschwitz-ban, ahol a családi táborban működik egy titkos iskola. Az iskolának csupán néhány könyve van, amit rábíznak a fiatal Edita-ra, akinek akár az életébe is kerülhet a könyvtárosi feladat. A könyvek tiltott dolgok egy ilyen helyen. De Dita erős és könyvek iránti szeretete még ezen a pokoli helyen sem változik. A regény Dita Kraus egykori auschwitzi rab igaz történetét meséli el. (Alexandra kiadó, 4.499,-)

Őszi könyvújdonságok - 10. kép

2 hozzászólás

Mariann

3 éve, 8 hónapja és 22 napja

Személyes kedvencem az auschwitzi könyvtáros volt, de Steve Berry könyvét is nagyon szeretem,

válasz erre

Mirjam

3 éve, 8 hónapja és 22 napja

Huu mennyi jó könyv.

válasz erre