Őszi könyvújdonságok

Mariann , 2017. október 01.
Ősszel sokan szeretnek olvasni a hideg estéken, éppen ezért ilyenkor rengeteg újdonság jelenik meg. nincs is jobb program egy őszi estén, mint bekuckózni egy jó meleg takaróba, egy jó könyvvel a kezünkben. Mai cikkünkben bemutatunk néhány izgalmas könyvet, melyek már elérhetőek a könyvesboltokban.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Camille Aubray: A Picasso-kaland

1936 tavaszán a francia Riviéra egyik kis falujába egy titokzatos vendég érkezik. A Café Paradis-ból rendeli ebédjét, amelyet mindennap a kávéház-tulajdonosék 17 éves lánya, Ondine visz házhoz. Hamarosan kiderül, hogy a rejtélyes vendég Pablo Picasso, aki magánéleti válsága miatt menekült el Párizsból. A fiatal lány a híres festő modellje, majd szeretője lesz. A rövid, szenvedélyes kapcsolatból két tárgyi emlék marad Ondine-nak: egy jegyzetfüzet a festőnek főzött receptekkel meg egy kép, a Lány az ablakban, amelyet a lány elrejt. Hosszú évek múltán a lány unokája, Céline napjaink New Yorkjából elindul a festmény után, meg kell tudni, hogyan került nagymamájához Picasso festménye.

Camille Aubray írónő nagyon ügyesen szövi az olykor krimiszerűen izgalmas történetszálakat. Visszamehetünk az időbe, és átélhetjük az akkori szerelmet.
(Geopen kiadó, 3 990,-)


John Grisham: A súgó

Greg Myers börtönviselt exügyvéd panaszbeadvánnyal fordul a Bírák Fegyelmi Tanácsához: állítása szerint, az amerikai történelem legsúlyosabb korrupciós ügyére bukkant rá. A Tanács két nyomozójának, Lacy Stoltznak és Hugo Hatchnek ki kell derítenie, hogy megalapozott-e a vád, miszerint a floridai McDover bírónőt megvásárolta egy szervezett bűnözői banda. A maffiózók kaszinót működtetnek és már hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolnak a helyi bírónővel. Lacynek és Hugonak hamar rá kell döbbenniük, hogy ez az ügy nem lesz könnyű, az életüket is kockáztathatják a nyomozás során.

John Grisham, a jogi thriller nagymestere legújabb történetével nem csak szórakoztat, hanem lenyűgöz és megdöbbent.
(Geopen kiadó, 4 100,-)


Őszi könyvújdonságok - 2. kép

Anthony Capella: Vendéglő a Vezúvnál

James Gould a második világháború idején a megszállt Nápolyba érkezik egy különös feladattal. Esküvői biztosként korlátoznia kell a brit katonák és a szép olasz lányok házasságkötését. Akad dolga bőven, a katonák többsége a túlélésre játszik és a rengeteg veszteség ellenére boldog akar lenni. A kapitány eleinte nagyon szigorú, de lassan őt is elcsábítja a helybéli szakácsnő, a szókimondó fiatal özvegy, Livia Pertini. Így nehéz dolga lesz James-nek betartani a szabályokat.

Anthony Capella a tőle megszokott könnyedséggel, színesen mesél nehéz időkről, az életet igenlő érzelmekről és élvezetekről, örömökről és fájdalmakról. Valós eseményekből merített történetének szereplői írói fantáziájának szülöttei, de az a bizonyos vendéglő a Vezúvnál ma is létezik.
(Geopen, 3 990,-)
 
4 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #4 • 10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nem sokat olvasok, nincs túl sok időm rá, inkább filmezni szeretek.

zsebibaba • Überbrutál #3 • 10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Jó kis könyvek.

kalifa • Hiperaktív #2 • 10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez az utolsó elég jó pofa

mokus84 • Überbrutál #1 • 10 hónapja, 1 hete és 5 napja

A Picasso-kaland nagyon tetszik. Bírom az ilyen jellegű könyveket.