13 °Cenyhe eső
2021. október 22., péntek • Előd

Őszi dekorációs tippek

Mariann , 2021. szeptember 19.
Ősszel előtérbe helyezzük a kissé sárgás, barnás, föld színeket, melyekkel hangulatossá és meleggé lehet varázsolni az otthont. Ahhoz, hogy igazán őszies hangulatot teremtsünk a lakásban, nincs szükség drága holmikra, egyszerű apróságokkal és némi kézügyességgel hamar feldobhatjuk az otthont. Mai cikkünkben adunk néhány dekorációs tippet, amihez nem kell sokat költened egyetlen áruházban sem.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Tökök, dísztökök, töklámpások

Ha az őszre gondolunk, akkor az első három gondolatban biztosan ott van a tök. A cuki, színes és formás dísztökök, valamint a halloweeni töklámpások is, melyek hazánkban is egyre népszerűbbek. Ezekkel nem csak a lakást, hanem akár az erkélyt és a bejárati ajtót is lehet díszíteni. Dísztököket olcsón be lehet szerezni, amiket akár át is lehet festeni.

Őszi dekorációs tippek - 2. kép

De ha nem szeretnénk költeni rájuk, akkor lehet akár szövetből is készíteni néhány darabot, amiket aztán a következő években is elő lehet venni. Szabásmintákat az interneten is lehet találni, de elég némi töltőanyag, szép szövet és madzag a DIY tökökhöz.

Színes kopogtatók

Díszítsük az ajtókat őszies kopogtatókkal, melyeket szintén saját magunk is elkészíthetünk otthon. Az erdőben vagy akár a közeli parkban könnyedén lehet terméseket és szép faleveleket összeszedni, melyekből otthon is lehet készíteni szép és stílusos kopogtatókat. Persze ha valaki lusta vagy éppen nincs elég ideje és kreativitása készíteni, akkor könnyedén be lehet szerezni olcsón és drágábban is szép kopogtatókat.

Ezeket a bejárati ajtóra érdemes felakasztani, de az otthoni falat is fel tudják dobni.

Őszi dekorációs tippek - 3. kép

Őszi hangulatú képek

Ha van otthon néhány üres fényképtartó, akkor ezekbe lehet nyomtatni különböző őszies témájú képeket. Lehetnek ezek tájképek is, vagy stílusos felirattal rendelkező képek, mint például: "I love fall" vagy "Pumpkin season". Ilyeneket az interneten is lehet találni, de akár mi magunk is megrajzolhatjuk vagy megfesthetjük ezeket. Nem csak jó kikapcsolódás, de a végeredmény is szívmelengető lesz.

Őszi dekorációs tippek - 4. kép

Akár a gyerekeket is bevonhatjuk és készíthetünk velük együtt különböző rajzokat, festményeket. De használhatunk kifestőt is.

Hangulatos díszpárnák

A nappalit vagy akár a hálószobát színes díszpárnákkal is fel lehet dobni, ehhez csupán néhány párnahuzatot kell beszerezni. Lehetnek ezek feliratosak vagy egyszínűek. Érdemes az ősz színeiből inspirálódni, mint például a sárga, az okkersárga, a barna, vagy a tökök színe. Ezek nem csak hangulatosak, de még kényelmesek is egy esti olvasás vagy filmezés közben. Ezek közé egészen biztosan szívesen bekuckózik az ember.

Őszi dekorációs tippek - 5. kép

Illatos gyertyák

Az illatos gyertyák nem csak nagyszerű illatot tudnak biztosítani a lakásban, de az esti órákban gyönyörű hangulatfényt is árasztanak. Lehet mellettük romantikázni a párunkkal, vagy borozgatni egy jót. Ha illatos gyertyát nem tudunk beszerezni, akkor a gyertyák mellett egy aromapárologtató is tudja tenni a dolgát. Válasszunk hangulatunknak megfelelő illóolajat.
 
2 hozzászólás

bababum • Pipi #2 • 1 hónapja, 1 napja

Tetszenek. Már én is kezdem beszerezni az ilyen cuccokat.

zitucska • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 4 napja

Jaj de jók ezek a párnák és azok a képek. Ez jó ötlet.