14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Őszi bakancslista - legyen tartalmas az évszak

2021. szeptember 12.
54.8901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az iskolaszezon kezdetével sokak élete gyorsult fel ismét, sokan tértek vissza a szürke hétköznapokhoz a nyaralásokat követően, de nem szabad hagyni, hogy így teljen el az ősz. Néha le kell lassulni és élvezni a napsütéses indián nyarat. Mai cikkünkben megmutatjuk a mi őszi bakancslistánkat, hogy mitől lesz igazán tartalmas az évszak.


1. Szüreti móka

Magyarország híres nagyszerű borairól, hiszen több borvidékkel is büszkélkedhetünk, ezért ősszel érdemes ellátogatni valamelyik hazai borvidékre, ahol átélhetjük a szüreti mókát. Megkóstolhatjuk a friss mustot és a különböző borászatok megmutatják, hogyan is készül a bor. A legnagyobb városokban még szüreti felvonulás és mulatozás is szokott lenni, nézzünk utána a programoknak.

2. Pumpkin spice latte

Hazánkban is egyre népszerűbb az őszi szezon kedvenc forró itala, a fűszeres-sütőtökös latte, melyet akár otthon is elkészíthetünk, de a különböző kávéházak is kínálják. Ha kedveljük a latte kávékat, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni - ha még nem tettük meg -, vagy a barátnőkkel leülni egy kávézóban és velük elfogyasztani ezt a finom italt.

Őszi bakancslista - legyen tartalmas az évszak - 2. kép

3. Hangulatos séta Tatán

A tatai Öreg-tó környékén és az Angol kertben az ősz lenyűgöző. Mindenképpen érdemes elutazni ide és sétálni a környéken. Az Öreg-tó környékén található a vár is, melyet szintén érdemes ilyenkor körbejárni és felfedezni. Az őszi színek csodálatosak ezen a helyen. Ha pedig ez sem elég, akkor a Tatai Fényes Tanösvényt sem szabad kihagyni. Tökéletes program pároknak és családoknak is.

4. Tökfaragás

Egyre népszerűbb hazánkban is a Halloween, így ha Te is szeretnéd feldobni lakásodat vagy otthonodat töklámpásokkal, akkor szerezz be néhány Halloween-tököt és faragj rémisztő töklámpásokat. A gyerekek nagyon kedvelik az ilyen programokat, csupán arra figyeljünk, hogy a szúrós és éles szerszámokkal ne vágják meg magukat. Mintákat érdemes az interneten keresni.

Őszi bakancslista - legyen tartalmas az évszak - 3. kép

5. Szarvasbőgés a gemenci erdőben

Minden évben népszerű program ősszel a szarvasok bőgése, melyet a párzás előtt álló gímszarvasbikák adnak ki magukból szürkülettől egészen késő estig. A különleges koncertet a gemenci erdőben egy túra keretében érdemes megtapasztalni. Ha kedveljük az ilyen fajta programokat, akkor semmiképp ne hagyjuk ki idén ősszel.

6. Gesztenye gyűjtés

Gesztenyefát akár a nagy városokban is találunk, melyeknek a terméséből a gyerekekkel vicces figurákat lehet készíteni, de akár otthoni dekorációhoz is fel lehet használni őket. Ha nem ismerünk a környékünkön gesztenyefát, akkor nézzünk utána az interneten, hol lehet a legtöbb ilyen fát találni, vagy kérdezzük meg ismerőseinket.

7. Forró teázás Zebegényben

A Dunakanyag egyik gyöngyszeme, Zebegény egy gyönyörű kis város, ahol a kis utcácskákon sétálva élvezhetjük az ősz színeit és ízeit is, egy-egy pohár forró teával. Ha Zebegényben járunk, akkor ne hagyjuk ki az ízletes rétest sem, ugyanis itt találjuk az ország egyik legfinomabb rétesezőjét.

8. Harry Potter maraton

Ha nem szeretnénk kimozdulni, akkor az otthon is tartogat nagyszerű programot, ilyen például egy igazi Harry Potter maraton. A kis varázsló történetét nagyon sokan kedvelik és elrepít minket a varázsló világba. Az őszi szezonban nincs is jobb, mint egy kis hangulatvilágítás, egy meleg takaró és a Harry Potter filmek.

Őszi bakancslista - legyen tartalmas az évszak - 4. kép

9. Illatos gyertyák

Itt az idő beszerezni a fűszeres illatú gyertyákat. Ősszel kedveljük a fűszeres, meleg illatú gyertyákat, párologtatókat, melyek segítenek illatossá varázsolni az otthont. A fahéj, az ánizs, a vanília, a sütőtök mind-mind olyan illat, mellyel megalapozhatod az őszi hangulatodat a lakásodban. A gyertyák fénye pedig még több melegséget ad az otthonodnak.

10. Almás pitét sütni

Az alma az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse, mely nem csak egészséges, de nagyszerű süteményeket lehet belőle készíteni. Az almás pite az egyik legkedveltebb őszi sütemény, melyet el lehet készíteni a hagyományos módon, de az amerikai almás pite is nagyon finom tud lenni. Vásárolj lédús, hazai almát a piacon és irány a konyha.

Ez volt a mi őszi bakancslistánk, reméljük tudtok belőle inspirálódni és Ti is lelassultok a dolgos hétköznapok után és élvezitek egy kicsit ezt az évszakot is. Ha szeretnétek, készítsetek saját bakancslistát, nyomtassátok ki és lehet kipipálni amit sikerült teljesíteni.
3 hozzászólás

Tekla

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Jó kis lista, tuti fogunk belőle lesni programot.

válasz erre

mokus84

2 éve, 9 hónapja és 3 napja

Harry Potter maraton jó. mosolygó smiley Zebegényt pedig én is csak ajánlani tudom.

válasz erre

Gucci

2 éve, 9 hónapja és 3 napja

Nekem ez egy tökéletes bakancslista őszre. mosolygó smiley Köszi szépen.

válasz erre