6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

Összeköltözéskor elkövetett tipikus hibák - Tehetsz ellenük!

2014. július 06.
2.8051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az összeköltözés minden pár életében hatalmas lépés, amit nagyon sokan felelőtlenül lépnek meg, legalább ennyien azonban szó szerint görcsbe rándult gyomorral hozzák meg a nagy elhatározást. Tény, vannak általános és gyakori hibák, amelyek mondhatni tipikusak egy összeköltözés során, így mostani cikkünkben ezzel kapcsolatban szeretnénk tanácsokkal szolgálni, hogy kapcsolatotok az összebútorozás után se romoljon meg!



Összeköltözéskor elkövetett tipikus hibák - Tehetsz ellenük! - 2. kép

Tipikus probléma egy összeköltözés során, hogy a felek közötti kommunikáció a mindennapos találkozások során megromlik. Ez rengeteg baj forrása lehet, ezáltal például az ilyenkor fellépő közös pénzügyek esetében, vagy a véleményezés tekintetében. A legjobb mindkét esetben, ha az aranyközéputat választjátok! A pénzügyek tekintetében így legyen egy közös kassza, de maradjon nektek is költőpénzetek - a fizetések és a kiadások tekintetében határozzátok meg -, míg a teendők esetében osszátok meg a házimunkát már a kezdetben, így férfiasabb és nőiesebb teendőkre. A fontos, hogy mindig beszéljetek, mindig kommunikáljatok, még akkor is, ha éppen nem érdekel titeket, hogy mi történt a másik munkahelyén.

Mivel az emberekben alapjáraton dolgozik az önzőség, a legtöbb összeköltözés ott bukik el, hogy a párok nem figyelnek a másikra, illetve csak a saját tárgyaikkal foglalkoznak. El kell fogadnunk azonban, hogy az összebútorozás azt jelenti, hogy ami a miénk, az már a másiké is, és fordítva. Ezáltal lehet, hogy nem tetszik a hálószobába feltett függöny, vagy az ágyat elárasztó plüssfigurák hada, netán a szekrény tetejére pakolt borgyűjtemény, de ha elfogadtuk a másikat, ezt is fogadjuk el. Ne helyezzük előtérbe továbbá saját ízlésünket, hagyjuk csak érvényesülni a másikat is, és ami ezen a téren is fontos: folyamatosan kommunikáljatok és beszéljetek meg mindent, soha ne dönts úgy, hogy a másik ne tudjon róla, mert abból csak konfliktusok születnek. Segíthet, ha mindenben a közös pontokat keresitek, mint inkább a különbségeket hangsúlyozzátok!

Összeköltözéskor elkövetett tipikus hibák - Tehetsz ellenük! - 3. kép

Természetesen az összeköltözés szó szerint a másik irányban is a visszájára sülhet el, így az anyáskodó vagy apáskodó fél akár túlontúl el is kényeztetheti a másikat. Ez van amikor azért kell, hogy ne tűnjünk túl házisárkánynak, de vigyázzunk vele, mert nem minden esetben vezet jóra - legalábbis hosszútávon. Ne hagyjuk szó nélkül, ha rendetlen, ha későn érkezett haza, ha nem csinálta meg a feladatát, a kis marakodásokra szükség van ahhoz, hogy harmonikus maradjon a kapcsolat. Ide kapcsolódó probléma lehet még, ha nem vagyunk háziasak! Ne feledjük, minden tanulható, és lényegében csak elszántság, illetve lustaság kérdése. Ha akarunk, lehetünk háziasak, de sose mutassuk ki párunk előtt, hogy esetleg még sosem főztünk vagy mosogattunk. Ez a jövőre nézve nem túl jó előjel.

Az összeköltözés során szintén általánosan nagy probléma, hogy az egyik fél hajlamos túlontúl elhagyni magát. Ez nem csak a fenti elkényeztetésből fakadhat, hanem abból is, hogy például az állandóság miatt nem figyelünk oda az öltözködésre, a viselkedésünkre, legrosszabb esetben pedig még a tisztálkodásra sem. Természetesen nem az kell, hogy talpig sminkben takarítsunk és mindig szexik legyünk, de párunkat mindig újra és újra meg kell majd hódítanunk - ez természetesen kölcsönös -, így az összeköltözés után is tartsuk be ezt a szabályt, amit akár kinevezhetnénk minden tartós kapcsolat alapjának is.
4 hozzászólás

eperjam

10 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nagyon jó tippek és valóban sokszor ezek a tipikus hibák... Magamról tudom. mosolygó smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 7 hónapja és 24 napja

NÉ csak a műszaki dolgokat féltem,nehogy elfüstöljön röhögő smiley

válasz erre

csillucs

10 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nekünk is jól ment. Bár a kis "mütyűrők" beszerzésén össze-össze kaptunk. mosolygó smiley

válasz erre

bonita

10 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nekünk nem volt gond az összeköltözéssel. mosolygó smiley Csak a hely kiválasztása volt a nehéz.

válasz erre