6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

Orvosi csoda: Életben maradt a félkilós koraszülött!

2014. május 14.
2.0991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Újabb győzelmet aratott az orvostudomány, miután életben tudták tartani azt a 24 hetesen megszületett kisbabát, aki 16 héttel korábban érkezett a vártnál, és születésekor mindössze 535 grammot, tehát nem egészen fél kilót nyomott.

Noha a kicsi látszólag egészségesen jött a világra, még az orvosok sem hitték, hogy életben maradhat, azonban kitartásuknak és a modern orvostudománynak köszönhetően mégis csoda történt, így a pici még mindig él, és a legfrissebb vizsgálatok alapján minden esélye megvan arra is, hogy egészséges babaként nőhessen fel.

A februárban megszületett Emily Cressey ugyan lassan fejlődik, de ma már 736 grammot nyom, és szülei szerint nagyon jó az étvágya.

Noha a nap jelentős részében még inkubátorban fekszik, de a kisbaba már bizonyította, hogy élni akar, így jelenleg az orvosokon a sor.

A 34 éves anyuka szerint egyébiránt igazi földöntúli pillanat volt, amikor a pici megszületett, így el sem tudja mondani azt az érzést, amikor ráfektették, majd megnyugodva, békésen és csendesen elaludt. A baba ugyan még nincs túl az életveszélyen, de orvosai egyre bizakodóbbak!

Orvosi csoda: Életben maradt a félkilós koraszülött! - 2. kép