9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Óriási vihar csapott le a fesztiválozókra a Magyar Vöröskereszt hétvégi gyakorlatán

2018. október 02.
8.1351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Átfogó gyakorlatot tartott múlt hétvégén a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosban annak érdekében, hogy jó előre felkészülhessenek a jövő évi fesztiválszezonra, a humanitárius szervezet munkatársai ugyanis azt gyakorolták harminc órán keresztül, hogy miként kell biztonságba helyezniük egy fesztivál bődült közönségét, ha hatalmas vihar tört ki.

Az általános elsősegélynyújtás mellett a résztvevőknek magasabb szintű egészségügyi ellátást, pszichoszociális segítségnyújtást, személykeresést, valamint vízi és a műszaki mentést is kellett gyakorolniuk élethűen szimulált katasztrófahelyzetekben.

Mivel ilyen esetekben a kommunikáció sokszor létfontosságú lehet, a megfelelő technikai hátteret a Telenor biztosította a gyakorlatozáshoz, a telekommunikációs vállalat ugyanis öt éve már partneri kapcsolatban áll a Magyar Vöröskereszttel.

Katasztrófahelyzetben jellemzően megnövekszik a lakosság telekommunikációs igénye, illetve a helyszínre érkező mentőalakulatok hálózati igényét is ki kell szolgálnia az érintett mobilcellának.

Ezt a helyzetet fokozhatja, ha a krízishelyzet befolyásolja a helyszíni bázisállomások működését. A Magyar Vöröskereszt stratégiai partnereként a szervezettel szoros együttműködésben minden eshetőségre fel kell készülnünk, hogy biztosítsuk az ilyenkor létfontosságú mobilhálózati feltételeket. A mostani gyakorlat is a csapatmunkáról szólt, a gyakorlat részeként a helyszínen demonstráltuk a hálózat működését egy lehetséges katasztrófahelyzetben - mondta el dr. Drozdy Győző, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.
Katasztrófahelyzetben jellemzően megnövekszik a lakosság telekommunikációs igénye, illetve a helyszínre érkező mentőalakulatok hálózati igényét is ki kell szolgálnia az érintett mobilcellának.'>