13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Okosőrákat és egy GPS követőt mutatott be az Alcatel

2017. április 03.
8.0121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az Alcatel már jó ideje jelen van a hordható okoseszközök piacán, próbálkoztak már Android Wear-t futtató okosórával és olcsóbb kiegészítőkkel, nemrég pedig Orosz György humoristával közösen mutatták be a legfrissebb megoldásaikat.

Egészen pontosan három újdonságot mutattak be, melyek között egy egyszerű GPS követőt, egy felnőtteknek szánt okosórát és egy gyermekeknek szánt modellt találunk.

A nagyjából 10 000 Ft környékén debütáló GPS Tracker pont arra képes, amire a neve is utal. Egy nano-SIM kártyát kell benne elhelyeznünk és utána bárhová felcsíptethetjük, egy okostelefonos applikáció segítségével tudni fogjuk, hogy az merre jár. Ez praktikus lehet például házi kedvencünk nyakörvére, de felokosíthatjuk vele az autónkat vagy biztonságban tudhatjuk a csomagunkat, biciklinket.

A felnőtteknek szánt okosóra 50 000 Ft környékén kerül majd a boltokba és jókora kompromisszumra készteti a vásárlókat. A férfiasabb és nőiesebb színekben is érkező újdonság ugyanis saját rendszert futtat, így nem telepíthetünk rá saját appokat és nincs meg az az integráció, ami az Android és iOS ökoszisztémában megvan. Ettől függetlenül olyan alapvető dolgokra használható, mint például az értesítések jelzése, alvásfigyelés vagy pulzusmérés, ráadásul hívásainkat is lebonyolíthatjuk vele, hiszen a telefonokhoz Bluetooth-on keresztül kapcsolódik.

Gyerekeknek szánt okosóra

Gyerekeknek szánt okosóra


A legérdekesebb újdonság szerintünk a gyerekeknek szánt modell volt, mely 25 000 Ft környékén érkezik meg hazai boltokba. Ebben a GPS vevőhöz hasonlóan egy nano-SIM kártyát kell elhelyeznünk és máris élő térképen követhetjük, hogy gyermekünk merre jár. 10 telefonszámot is beprogramozhatunk, amit a gyerkőc bármikor fel tud hívni, mutatja az időt és méri a lépésszámot is. Ami talán a legfontosabb az a kétoldalú kommunikáció, vagyis a szülő is felhívhatja a gyereke vagy a gyerek a szülőt, illetve hangüzenetet is lehet hagyni. A biztonságos zóna kijelölése is egy jó kezdeményezés, hiszen ha megadott távolságra kerül a gyermek, akkor a szülő telefonja jelez.