21 °Ctiszta égbolt
2020. július 05., vasárnap • Emese, Sarolta

Nyári táborba megy a gyerek? Így engedjük el a jelenlegi helyzetben!

Brauny , 2020. június 28.
A nyári közösségi élmények kapcsán alighanem a gyerekeknek szóló táborok voltak az elsők között, melyek engedélyezésre kerültek. Nem véletlenül, hiszen a lurkók a legkevésbé veszélyeztetett korosztályt képviselik a koronavírus kapcsán, ennek megfelelően előbb lehet közösségbe engedni őket, mint az idősebbeket. Ezen fellelkesülve tonnaszám jelentették be a régi jól ismert és az új nyári táborokat országszerte a szervezők, és amennyiben gyermekünk is kinézett már magának egyet, érdemes az alábbi szabályok betartása mellett elengedni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. A legfontosabb a szülői intelem!

Merthogy bár a gyerekek az esetek többségében nem hallgatnak a szülőkre, de higgyük el, ha magukra maradnak - és egy tábor részben ilyen -, akkor azért eszükbe jut az a sok tanács és egyéb kérés. Ennek megfelelően a táborra mindig alaposan készítsük fel őket. Ha eddig nem tettük volna, akkor mutassuk meg nekik a helyes kézmosás folyamatát, jelezzük mennyire lényeges napjában többször megmosni a kezünket, de hívjuk fel a figyelmüket olyan alapvető dolgokra, minthogy ne érintkezzenek feleslegesen más gyerekekkel, ne igyanak vagy egyenek más után, a beteg gyerekektől pedig tartsák távol magukat.

Nyári táborba megy a gyerek? Így engedjük el a jelenlegi helyzetben! - 2. kép

2. Szereljük fel kézfertőtlenítővel!

Kézfertőtlenítőből soha nem elég ebben az időszakban. Olyannyira igaz mindez, hogy gyermekünknek is pakoljunk be több flakonnal, lehetőleg valamilyen kisebb kiszerelésben, hogy mindig nála legyen. Bár a táborokban fokozottan ügyelnek majd a megfelelő kézfertőtlenítésre, azért nem baj, ha a gyereknél is mindig ott lesz majd egy ilyen folyadék, hiszen ő érzi igazán, mikor "koszos" úgymond a keze. Minden egyes játszótér vagy közösségi élmény után ugyanis lehetetlen kezet mosni.

3. Maszk minden napra legyen!

Bár a táborokban nem lesz kötelező a maszkviselés, nagyon sok esetben menni fognak majd a gyerekek erre-arra, így olyan helyekre is, ahol viszont kell majd a maszk. Tömegközlekedési eszközökön vagy boltokban például elengedhetetlen felvenni, és amennyiben szeretnénk ezeken a helyeken is biztonságban tudni csemeténket, akkor bizony kössük a lelkére, hogy mindig legyen nála legalább egy maszk. Vegyünk neki minden tábori napra egyet, hogy minden nap frisset használhasson.

Nyári táborba megy a gyerek? Így engedjük el a jelenlegi helyzetben! - 3. kép

4. Bőségesen pakolj saját ételt és italt!

A táborokban nyilván teljes ellátást kapnak a gyerekek, azonban ennek ellenére is legyen pakolva neki saját étel és ital, hiszen ebben az időszakban nem olyan egyszerű csak kimenni a boltba, és vásárolni, illetve nagyobb kockázatot jelent egy kétes eredetű étel elfogyasztása, mint korábban. Szintén beszéljünk a gyerek lelkére tehát, hogy amennyiben olyan ételt vagy italt kapnak, ami nem szimpatikus a számára, esetleg olyan ember osztott aki, aki köhögött, nem használt maszkot, akkor inkább utasítsa vissza és fogyassza el a sajátját.

5. Adj egy kicsit több zsebpénzt!

Miközben alapvetően drágább lett az élet odakint, a fentiek miatt is érdemes most több zsebpénzzel elengedni a gyereket a táborba, még ha ez okozhat némi nehézséget, hiszen sajnos egyre többen kerülnek nehéz anyagi helyzetbe a vírus hatásai miatt. Legyen azonban a gyereknél elég költőpénz, ha éhes vagy szomjas, ne kelljen úgy kérnie órák óta állott dolgokat, inkább vegyen magának frisset, most ne kockáztasson.
 
2 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #2 • 5 napja és 17 órája

Kézfertőtlenítő mindenképpen kell, talán már a gyerekek is megtanulták, hogy most többet kell használniuk.

Lili • Messiás #1 • 6 napja és 14 órája

Ez most nehéz téma. Egyik ismerősömék mesélték, hogy milyen drágák idén a táborok. Most még jobban.