12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Nyári könyvújdonságok a Libri kiadótól

2020. május 31.
17.4751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Végre vége a karanténnak és remélhetőleg sokan olvastak ez idő alatt, de a nyáron sem szabad olvasnivaló nélkül maradni, így a mai cikkünkben mutatunk néhány újdonságot. A szerkesztőségünkbe most néhány Libris könyvújdonság érkezett, melyeket mindenképpen érdemes lesz a nyár folyamán elolvasni.


Julie Orringer: Üldözöttek gyűjteménye

Julie Orringer magyar származású írónő nem először nyúl a II. világháború történeteihez, ugyanis nemzetközi sikereit a Láthatatlan híd című regényével érte el, melyben a holokausztot túlélő magyar nagyszüleinek állított emléket. Legújabb regénye ismét a II. világháború idején zajlik és egy valós eseményeken alapuló történetet dolgoz fel. Az amerikai Varian Fry izgalmas életét ismerhetjük meg, aki több híres művész és író életét mentette meg.

Az 1940-es években járunk, Franciaországban, ahová Varian Fry azért utazik, hogy kimenekítse az európai művészeket és írókat a németek elől. Hamis útlevelek, vízumok szerez, mentőakciókat szervez, de a hosszú lista miatt nem mindenkit tud megmenteni. A segítség mellett pedig egy másik veszély is fenyegeti, nős emberként titkos viszonyba keveredik. A lebilincselő történet rengeteg izgalmas fordulatot ígér az olvasó számára. (Libri Kiadó, 3.999,-)

Nyári könyvújdonságok a Libri kiadótól - 2. kép

Mártonffy Zsuzsa: Akiknek két anyja van

Mártonffy Zsuzsa ismerősen hangozhat azok számára, akik jártasak az örökbefogadás terén, ugyanis az írónő már évek óta foglalkozik az örökbefogadás témakörrel. A most megjelent könyvében olyan élettörténeteket ismerhetünk meg, melyek segítenek abban, hogy jobban rálássunk a hazai örökbefogadási rendszerre, valamint előítéleteinket és félelmeinket is legyőzzük. A könyvben megszólalnak örökbefogadók, örökbefogadottak, örökbe adók, nevelőszülők és szakemberek is.

Ezen felül találunk egy Örökbefogadás A-tól Z-ig című részt is, ahol közérthetően, tabuk nélkül ismerhetjük meg a hazai rendszert, információkat szerezhetünk arról, hogyan zajlik egy örökbefogadás és milyen feltételei vannak. (Bookline, 3.999,-)

Nyári könyvújdonságok a Libri kiadótól - 3. kép

Sara Collins: Frannie Langton vallomásai

Sara Collins jamaicai származású írónő első regénye a Frannie Langton vallomásai, mellyel 2019-ben elnyerte a Costa Book Awards legjobb első regénynek járó díját. A történet egy rabszolgasorban élő cselédről szól, aki ellen brutális kettős gyilkosság a vád, a hatóságok szerint megölte gazdáját és francia feleségét. A tanúvallomások Franniet csábítónak, boszorkánynak, szajhának és mesteri cselszövőnek állítják be, de vajon tényleg képes volt gyilkolni?!

A rabszolga nem emlékszik a gyilkosság éjszakájára, de még mielőtt elítélnék és akasztófán végezné, elmeséli történetét, mely egy jamaicai ültetvényen kezdődött. Vallomása az életébe is kerülhet, azonban olyan bűnöket is leleplezhet, melyek borzalmasabbak a gyilkosságnál is. (Libri Kiadó, 3.999,-)

Nyári könyvújdonságok a Libri kiadótól - 4. kép

2 hozzászólás

bababum

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Még nem szereztem be nyárra a könyveket de nézelődök. mosolygó smiley Pont egyik nap voltam Libriben és vannak nekik sérült könyveik, amikre akár 50% kedvezmény is van. Tök jó.

válasz erre

eperjam

4 éve, 1 hónapja és 25 napja

Az első és az utolsó könyv jól hangzik.

válasz erre