13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Nyaralni mennél? Ezek most Európa legszebb tengerpartjai!

2017. május 27.
12.5361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha már most nézegeted, hogy hová lehetne kimozdulni az idei nyáron, és nincs ötleted, csak és kizárólag annyi, hogy tengerpart legyen, méghozzá valahol Európában, akkor ez az összeállítás most éppen neked való. Az alábbiakban ugyanis összegyűjtöttük, hogy melyek most az öreg kontinens legszebb tengerpartjai, amelyek érdemesek arra, hogy felkeressük őket néhány nap erejéig.


1. Peniche, Portugália

A portugál Peniche egyike azoknak az európai tengerpartoknak, amelyek a leginkább hasonlítanak a hamisíthatatlan ausztrál vagy amerikai beach-ek élményéhez. Az Atlanti-óceán partján elhelyezkedő mintegy 850 kilométeres szakasz ugyanis Európa egyik olyan helye, ahol szörfözni lehet. Nagy előnye, hogy a portugál főváros nagyon közel van, és rengeteg történelmi építmény is van a közelben.

Nyaralni mennél? Ezek most Európa legszebb tengerpartjai! - 2. kép

2. Cale Goloritze, Szardínia, Olaszország


Ha valami kevésbé szokványos vagy amerikai filmes tengerpartot keresünk, akkor a Szardínia szigetén elhelyezkedő Cale Goloritze egy igazi álom lesz. A sziklákkal borított környéken homokkal fedett partok, kristálytiszta kék víz és páratlan nyugalom várja az ide sereglőket. A látogatók nagyokat sétálhatnak, de akár meg is mártózhatnak a csodálatos tengerben, és bár a pálmafák hiányoznak, de odaérve eszünkbe sem jut majd ezek hiánya.

3. Cala Macarella, Menorca, Spanyolország

Amennyiben inkább egy szó szerint festőien varázslatos, már-már hihetetlen jelzővel illethető tengerpartra mennénk idén, akkor érdemes lehet belőni Mallorca kistestvérét, Menorcát. Itt található az a Cala Macarella nevű tengerparti rész, amely egy patkó alakú öbölben helyezkedik el, körben hatalmas sziklákkal, csodaszép mediterrán tájegységgel és lélegzetelállítóan tiszta vízzel.

Nyaralni mennél? Ezek most Európa legszebb tengerpartjai! - 4. kép

4. Voutoumi, Paxos, Görögország

Ha Európa legszebb tengerpartjait keressük, akkor a listáról garantáltan nem maradhat le Görögország. Bár elképesztően hosszú és csodás tengerpartjai vannak, de direkt nem a legismertebbek közül választottunk, inkább a csodaszép Voutomit, amely egy igazi kis paradicsomnak tekinthető. Kristálytiszta kék víz, zöldellő növényzet, szőlő- és gyümölcsültetvények, tengerparti tavernák, kellemesen meleg víz és gazdag élővilág vár itt ránk.

Nyaralni mennél? Ezek most Európa legszebb tengerpartjai! - 3. kép

5. Baska Voda, Horvátország


Persze nem maradhat ki a listánkról a hozzánk legközelebbi tengerpart sem, avagy a magyarok körében olyannyira népszerű Adriai-tenger a horvát oldalról. Innen is egy igazi különlegességet választottunk, méghozzá a déli parton elhelyezkedő Baska Vodát, amely szinte közvetlenül a hatalmas hegyek lábánál elnyúlva egészen különleges élményt nyújt kavicsos tengerpartjával és kristálytiszta vízével.

+1. Vick, Izland

Ha nem a fürdés, hanem csak és kizárólag az élmény miatt szeretnénk felkeresni egy tengerpartot idén, akkor az Izlandon elhelyezkedő Vick régiót mindenképpen látni kell. Egy egészen sajátos tengerpartról van itt szó, amelynek partját fekete homok fedi, és a helyiek rengeteg legendát ismernek itt élő trollokról és vízi szörnyetegekről. Ha élőben látnánk egy igazi horrorfilm helyszínét, akkor ezt nem szabad kihagynunk!

Nyaralni mennél? Ezek most Európa legszebb tengerpartjai! - 5. kép

4 hozzászólás

zitucska

7 éve, 5 hónapja és 4 napja

Imádom a tengert. Spanyol nagyon szép és persze horvát is, de görögöt is kedvelem.

válasz erre

leoni

7 éve, 5 hónapja és 4 napja

Horvátországban Baska Vodában már voltam, tényleg nagyon jó hely. Sokkal másabb mint északon. De Izland tetszik a legjobban.

válasz erre

marco

7 éve, 5 hónapja és 5 napja

Baska Voda-t imádom, minden évben program! mosolygó smiley

válasz erre

debbie

7 éve, 5 hónapja és 5 napja

Nagyon szépek ezek a tengerpartok.

válasz erre