21 °Cborús égbolt
2020. augusztus 14., péntek • Marcell

Nyaralás külföldön? Erre figyeljünk a járványhelyzet alatt!

Brauny , 2020. július 05.
Bár mindenkit arra ösztönöznek az idén, hogy lehetőségeikhez mérten inkább maradjanak itthon, és a belföldi turizmus támogatásában költsék el pénzüket, azonban nagyon sokan mégis külföld felé vették az irányt, és foglaltak szállást júliusra vagy augusztusra ahogy elmúlt a járvány. Csakhogy a járvány nem múlt el, ez derült ki legalábbis a legfrissebb jelentésekből, melyek főként a horvátok felől kifejezetten aggasztók, éppen ezért most összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, hogy mire figyeljünk, ha most indulnánk külföldre nyaralni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Napi szinten kövessük a híreket!

Még az indulás előtt a legtöbb, amit tehetünk, hogy folyamatosan követjük a híradásokat, ezáltal napi szinten nézzük a kapcsolódó intézkedéseket, hiszen az események 24 óra leforgása alatt is gyökeres fordulatot vehetnek. Ne feledjük, még az indulás napján is beüthet a baj, így csak akkor lehetünk biztosak az utazásban, ha már elindultunk, pontosabban inkább átértünk a határon. Ha pedig bizonytalannak tűnik a helyzet, talán jobb ötlet lehet itthon maradni.

Nyaralás külföldön? Erre figyeljünk a járványhelyzet alatt! - 2. kép

Inkább mondjuk vissza időben a foglalást!

A foglalás visszamondása ugyan jó alternatívának tűnhet, ha mégsem indulnánk útnak, de ne feledjük el, a legtöbb helyen ezt nem tehetjük meg következmények nélkül. Szálláshelye válogatja, azonban valahol legalább egy hónappal előbb be kell jelentenünk a visszamondást, és ilyenkor nem, vagy csak minimális összeget bukunk, de ha előtte egy-két héttel gondoljuk meg magunkat, akkor a teljes szállásfoglalás összegét elfelejthetjük. Aludjunk tehát rá egyet, és inkább időben mondjuk vissza a foglalást. Egy balatoni nyaralás még simán kijön abból a pénzből, és az is van olyan jó!

Vigyünk magunkkal több pénzt!

Ha mégis elindulunk külföldre, vigyünk magunkkal sokkal több pénzt, mint amennyit eredetileg terveztünk. Legalább 2-300 ezer forint legyen nálunk, illetve a számlánkon pluszba arra az esetre, ha éppen akkor ütne be megint a vírus, amikor odakint tartózkodunk, és ne adj Isten nem érnénk át a határon. Előfordulhat ugyanis, hogy ilyenkor ott kell még maradnunk egy vagy két hetet az adott országban, és ez természetesen rengeteg plusz költséggel jár.

Nyaralás külföldön? Erre figyeljünk a járványhelyzet alatt! - 3. kép

Minden védőfelszerelés legyen nálunk!

Az ember soha nem lehet elég óvatos, ha láthatatlan ellenfélről van szó, így minden szükséges védőfelszerelésből bőven vigyünk magunkkal egy külföldi nyaralásra. Legyen nálunk több jó minőségű szájmaszk, több csomag gumikesztyű, és természetesen fertőtlenítőszer is bőséggel, főként a kezünkre való gél. Mint itthon, úgy odakint is lényeges lesz betartani az alapvető higiéniai szabályokat, ami majdnem fontosabb is, mint bármilyen védőfelszerelés.

Ha lehet, autóval menjünk!

Bár a tömegközlekedési eszközökön is igyekeznek betartani az alapvető higiéniai szabályokat, de aki manapság ült vonaton vagy buszon, az nagyon jól tudja, hogy ez olyan mese tejszínhabbal, mint a kötelező távolságtartás, amit a csúcsidőben például a Balatonon sem tart be senki sem. Ha tehát közel megyünk, például a horvátokhoz vagy Erdélybe, akkor érdemes saját autóval menni, ebben a helyzetben az a legbiztonságosabb.
 
nincs még hozzászólás