14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Nincs pénzed nyaralni? 4 tipp, amivel spórolhatsz rá!

2020. július 29.
9.6091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az idei év, valamint az idei nyár sokak számára nem éppen úgy alakult, ahogyan azt korábban eltervezték az emberek, de rengeteg embernek sajnos nem is az a problémája, hogy nincs hová mennie, sokkal inkább az, hogy nincs miből. Nagyon sokan ugyanis elveszítették az állásukat, de akinek megmaradt a munkája, az is csökkentett órában, kevesebb bérből tengődik, így nehéz félretenni - pláne egy többszemélyes utazáshoz. Bár az idei nyár már halott ügy, de ha a jövő évben el akarsz menni valahová, mutatunk pár egyszerű trükköt, amivel komoly összegeket spórolhatsz meg!


1. Igyál otthoni kávét!

Most őszintén: mennyit költesz kávéra egy nap a munkahelyen, illetve a munkába menet? Tegyük fel, hogy reggel megállsz valahol, és elvitelre veszel egy 600 forintos kávét, majd a munkahelyeden még 200 forintot beledobsz a kávéautomatába, ami naponta 800 forint, hetente 4000 forint, havonta pedig bármilyen megdöbbentő, de 16 ezer forint. Ebből vegyél inkább egy nagy zacskó szuper kávét, valamint egy termoszt, és éves szinten akár 100 ezer forintot is megspórolhatsz vele. Egy hazai nyaralásnak máris a jelentős része!

Nincs pénzed nyaralni? 4 tipp, amivel spórolhatsz rá! - 2. kép

2. Egyél otthoni kosztot!

Még komolyabb összegeket spórolhatunk az ebéddel, ha minden nap menüt eszünk valahol, ami a legszerencsésebb esetben is legalább 1000-1200 forint naponta. Nyilván változatos az étel, nem is kell végleg lemondani róla, de ha spórolnánk egy kicsit nyaralásra - akár még egy last minuta is kijöhet belőle - érdemes egy hónapig otthonról hordani az ebédet. A főzés persze idő, de megfőzhetsz akár egy hétre előre. Hogy mennyit spórolhatsz? A hét öt napján 6000 forint az ebéded, ami egy hónapban 24 000 forint. Nagyjából 9000 forintból simán megáll a havi ételadagod, ha te főzöl - és nem viszed túlzásba -, így 15 ezret is megspórolhatsz havi szinten, ami jövő nyárig akár 150 ezer is lehet.

3. Utazz tömegközlekedéssel!

Persze tudjuk jól, hogy autóval járni kényelmes dolog, de nemcsak a környezetünket terheli meg, hanem a pénztárcánkat is. Ha a munkahelyünk 15-20 kilométerre van tőlünk. Jelenleg a 95-ös benzin ára 360 forint. Vagyis egy út oda-vissza dugó nélkül, normál tempóban kijön maximum 800 forintból. Ez heti szinten 4000 forint, egy hónapban pedig 16 000, miközben egy buszjegy ebben a távolságban biztosan kijön 6 ezerből, tehát ismét spóroltunk magunknak 10 000 forintot, ami egy év alatt már 120 000, és akkor nem is számoltuk a szervizt és az egyéb járulékos költségeket.

Nincs pénzed nyaralni? 4 tipp, amivel spórolhatsz rá! - 3. kép

4. Mondj le az édességről!

Az édesség jó dolog, de sajnos a legegészségtelenebb is a mindennapjainkban, ezáltal csak a saját szervezetünknek teszünk jót azzal, ha lemondunk róla. Nem nagy dolog, de ha lemondunk a napi nasiról, akkor azzal 300 forintot is megspórolhatunk egy nap, ami hetente 1500, havonta pedig akár 6000 forint megtakarítás is lehet. Ez jövő nyárig 60 000 forintot jelenthet, ami költőpénznek például éppen ideális lehet, miközben ráadásul még a testsúlyunkból is leadhatunk néhány kilót.
nincs még hozzászólás