17 °Cerős felhőzet
2022. május 21., szombat • Konstantin

Mit tehetsz a téli depresszió ellen? Íme néhány trükk!

Szofi Kakuk , 2022. január 15.
A januári hónap vízválasztó minden szempontból, hiszen a közel másfél hónapos ünnepi készülődésnek vége, ám a téli szürkeség még egyáltalán nem ért véget. Ilyen időben sokkal inkább érzi az átlag ember is magát lassabbnak, kedvtelenebbnek, amire a D-vitaminhiány és a túl sok stressz még inkább rásegít. A januárt azonban más szempontból is meg lehet közelíteni. Újrakezdésként, megtisztulásként is fel lehet fogni és számos új dolog forrásának az elindítójaként. A lényeg az, hogy bármilyen aprók is a léptek, mindig mozdulj! Néhány tippet is hoztunk, ami segíthet leküzdeni az év eleji fáradtságot és kilátástalanságot, ha érint a jelenség mindenképpen alkalmazd az általunk megírt lehetőségeket!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Kövesd nyomon a szokásaidat!

A probléma még erőteljesebben kiütközhet, ha egyáltalán nem érezzük magunkat komfortosan a jelenlegi helyzetünkben. A lelki és testi rombolásokat okozó szokásaidat is érdemes felülvizsgálni, ugyanis ezek hosszútávú jelenléte is hozzásegít ahhoz, hogy feszült, ideges és boldogtalan legyél, amit konstansan depressziós tünetegyüttesként is lehet számítani. Néhány hétig, jegyezd fel a napi teendőit és írj a kellemetlen, rossz szokások mellé egy szomorú emojit, a flow élményt adókhoz egy pluszt! Később összegezd az eredményt és próbálj a számodra leginkább megfelelőbben tervezni! Az apró, mindennapi teendők feljavításával gyorsan és tartósan is képesek vagyunk boldogsághormont termelni.

Mit tehetsz a téli depresszió ellen? Íme néhány trükk! - 2. kép

Mosolygásra fel!

Kutatások bizonyítják, hogy a mosolygás képes jókedvet generálni, ezáltal pedig boldogságot nyújtani. Nem azt javasoljuk, hogy oktalanul nevess fel egy megadott idő szerint, de törekedj arra, hogy igenis megengedd magadnak azt, hogy az ért örömforrásokat ilyen formában is megéled! Mosolyogj az eladóra, a szolgáltatást nyújtó partnerre vagy éppen az üzletfeledre! Próbálj meg kedvesebb és figyelmesebb is lenni és ha elsőre éppenséggel nem vagy egy nagyon mosolygós egyén, akár a tükör előtt is gyakorolhatsz!

Mit tehetsz a téli depresszió ellen? Íme néhány trükk! - 3. kép

Figyelj oda a fizikai egészségedre!

A mostani helyzetben különösen fontos fokozottabban odafigyelni az egészségre. Fontos a megelőzés, aminek az egyik módja a vitaminpótlás. A mozgást sem szabad kihagyni, ami dopamint szabadít fel. Menj le kocogni, sétálni vagy az enyhébb időben biciklizni! Akár a lakásban egy kis nyújtás vagy interneted torna is felpezsdíthet! Az étkezés szempontjából törekedj a teljes értékű ételek bevitelére! Ne a fast food ételek mellett dönts és lehetőleg kerüld a káros szokásokat is!

Amennyiben az általunk javasolt tippeken túl szeretnél még többet tenni önmagadért, akkor fogadd meg az egyik előző cikkünk tanácsait. Próbálj kevesebbet stresszelni és többet befele figyelni!
 
1 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #1 • 4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nem vagyok depis típus, emiatt nekem nem is kell ilyenekre odafigyelni.