14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Múlt és jelen egy helyen - fedezd fel a Népszigetet

2019. szeptember 07.
11.0141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Talán kevesen ismerik a Duna pesti oldalán az egyik legérdekesebb és legrejtélyesebb helyet, a Népszigetet, mely az évtizedek során rengeteg változáson ment keresztül, de továbbra is megtalálható rajta a múlt és a jelen nyomai. Ezeket fedeztük fel nemrégiben a Huawei hazai csapatával és a legújabb csúcskészülékükkel a P30 Pro-kal.


A pestiek leginkább "Szúnyog-szigetként" ismerik a ma már Népszigetnek hívott területet, mely a 4-dik és a 13-dik kerülethez is tartozik. Az 1800-as évek második felétől a Népsziget főként Budapest téli kikötőjeként funkcionált, ahol átlagosan 600 vízi jármű parkolt, de ide települt anno a Ganz Hajó és Daru gyár, ahol rengeteg hajót és tengeralattjárót is gyártottak. A gyártás egészen a 90-es évekig tartott, mára azonban már csak romokat lehet találni az egykori gyár területét, ahol természetesen rengeteg fotós téma van, így ki lehet használni akár a P30 Pro adottságait is. (A gyár magánterült, ezért belépni csak saját felelősségre lehetséges.)

Múlt és jelen egy helyen - fedezd fel a Népszigetet - 2. kép

A területen manapság már több szórakozóhely és közösségi tér is található, melyek visszarepítenek minket a múltba. Ilyen például az ATNO forge klubműhely_vege, mely nappal motorszervizként, este rendezvényhelyszínként és bárként üzemel. Az újhullámos szórakozóhelyek közül az egyik legelső a KABIN volt, mely különleges vízparti kabinjairól kapta a nevét. A hely nem csak italokat, hanem ételeket és jó zenét is kínál a kikapcsolódni vágyóknak.

Múlt és jelen egy helyen - fedezd fel a Népszigetet - 3. kép


Múlt és jelen egy helyen - fedezd fel a Népszigetet - 4. kép

nincs még hozzászólás