Mozi etikett: ezt ne tedd ha moziba mész!

Brauny , 2018. március 03.
Moziba járni jó dolog! Főleg manapság, amikor már szinte minden új filmet megtekinthetünk 3D-ben is, hiszen olyan élmények várnak ilyenkor ránk, amihez foghatót otthon még nem, vagy csak nagyon költséges technológiával élhetünk át. Rengetegen vannak azonban, akik nem ismerik a mozis etikettet, ezáltal illetlenkedésükkel megkeserítik más filmrajongók szórakozását. Ezért állítottunk össze egy mozis etikettet arról, hogy mit szabad és mit nem egy moziban ülve!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Ne beszélgess a film alatt!

Az egyik legzavaróbb a moziban alighanem az, ha valaki végigbeszéli az egész filmet. Még ha nem is halljuk a diskurzus témáját, és nem is értjük miről van szó, a susmusolást is elég kellemetlen hallgatni, hiszen óhatatlanul eltereli a figyelmünket a filmről. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a moziban ne beszélgessünk, maximum egy-két szót, ha nagyon fontos...

Mozi etikett: ezt ne tedd ha moziba mész! - 2. kép

2. Ne zörögj, ne csámcsogj!

Nyilván lehetetlen teljesen csendben enni a pattogatott kukoricát, hiszen a papír zacskóhoz nem lehet úgy hozzányúlni, hogy az ne zörögjön, de erre is érdemes odafigyelni, és nem rátenni még egy lapáttal, ezáltal direkt gyűrögetni és rázogatni azt a zacskót. Sőt, a kukoricát is lehet kulturáltan fogyasztani, ezáltal ne csámcsogj, de az italodat se szürcsöld, legyél kulturált!

3. Betegen inkább maradj otthon!

Nem illik betegen sem moziba menni, és nem csak azért, mert ezzel megfertőzünk másokat, sokkal inkább azért, mert senkinek nincs kedve a moziban ülve másnak az orrfújását hallgatnia. Magyarul tehát betegen mindig maradjunk otthon, hiszen rendkívüli mértékben zavarhatunk másokat, ha ott tüsszögünk és szörtyögünk a film alatt.

4. A telefonodat legalább némítsd le!

Ritka nagy kulturálatlanság, ha valakinek a moziban ülve megszólal a telefonja, de még nagyobb, ha az illető fel is veszi. Sokan azért teszik ezt, hogy megmutassák milyen jó készülékük van, mások csak szimplán azért, mert úgy hiszik, hogy ez menő, de nem, egyáltalán nem az, hanem óriási illetlenség. Ezen felül pedig még zavaró is!

Mozi etikett: ezt ne tedd ha moziba mész! - 3. kép

5. Szabad a csók! Ja, mégsem...

Ha párunkkal megyünk a moziba, akkor jól jegyezzük meg, hogy senki sem kíváncsi arra, hogy mennyire szeretjük egymást. A kézfogás, az összebújás nyilván aranyos, de a cuppogásokra és a nyálcserélés hangjaira már senki sem kíváncsi. Filmet nézni jöttünk ide, vagy romantikázni? Mindennek megvan a maga helye!

+1. A film előtt ürítsd a hólyagod!

Az egyik legidegesítőbb dolog a moziban azonban a fentiek mellett mégis talán az, ha valaki a film kellős közepén, embereken átgázolva, átesve és összetiporva a cipőjüket kimegy pisilni. Éppen ezért, vigyél be magaddal kevés innivalót, és ürítsd a hólyagodat még a film előtt, hiszen rendkívül zavaró tud lenni, ha film közben zargatsz végig egy csomó embert, vagy eltakarod a képet!
 
3 hozzászólás

marco • Hiperaktív #3 • 11 hónapja, 1 hete és 5 napja

Pofázástól kivagyok, ilyenkor általában ráordítok, bekussol. Van olyan is hogy nem, akkor jön a nyakas.

Gucci • Überbrutál #2 • 11 hónapja, 2 hete

Duma a legidegesítőbb utána a telefon.

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 11 hónapja, 2 hete és 1 napja

A dumáló emberek a legidegesítőbbek. Főleg egy horror filmen.