13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Mire számíthatunk 2021-ben, azaz hogyan tervezzük az idei évet?

2021. január 03.
33.1201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Elképesztően nehéz év van mögöttünk. Talán mindenki egyetért abban, hogy az emberiség történetében még talán soha nem volt olyan nehéz esztendő, mint amilyen 2020 volt, így mindenki abban reménykedik, hogy ha a naptár vált, akkor talán a világ is megváltozik egy kicsit. Mi ebben azért nem reménykedünk ennyire határozottan, de az biztos, hogy 2021-ben talán jobb világ jöhet, mint ami a mögöttünk hagyott esztendőben ért minket. Hogy mire számíthatunk 2021-től és miként tervezzünk az évben? Pár jó tanács, hogy mi miként állunk hozzá!


A nehezén talán már túlvagyunk

Először is egy kicsit azért optimistán, hiszen szentül meg vagyunk győződve arról, hogy a nehezén azért már túljutottunk, annak ellenére is, hogy folyamatosan egymásnak ellentmondó hírek érkeznek arról, mikor tetőzik a járvány, egyáltalán tetőzik-e még az idén, vagy minden tolódik januárra. Akárhogyan is, olyan szinten már túl vagyunk a legsötétebb időszakon, hogy az emberiség elfogadta: itt van valami, amivel meg kell tanulni együtt élni, és vagy így vagy úgy, de túlélni, tehát ettől a ponttól kezdve talán már csak jobb lehet.

Mire számíthatunk 2021-ben, azaz hogyan tervezzük az idei évet? - 2. kép

Az biztos, hogy olyan világ nem lesz, mint volt

Arra persze azért ne számítsunk, hogy 2021-ben olyan világ vár ránk, mint amilyen 2019-ben volt. Rengeteg ágazat lesz, ahol csak most jön a neheze - a zeneipar például pontosan ilyen -, ezáltal a gazdaság még biztosan nem áll talpra egyhamar, mint ahogyan a szigorításokkal is biztosan együtt kell élni pár évig. Arra ugyanis senkit sem kényszeríthetnek rá, hogy beoltassa magát egy pár hónap alatt elkészített vakcinával, márpedig amíg nincs hatásos, letesztelt ellenanyag, addig a vírus itt marad velünk - hol erőteljesebben, hol gyengébben.

Az immunerősítés folyamatosan maradjon szem előtt

Amit ebben az időszakban tehetünk, és erre alapozzuk a jövő évet, hogy folyamatosan tuningoljuk, erősítsük az immunrendszerünket. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a koronavírus nagyon nehezen tudja kikezdeni azt a szervezetet, mely rendkívül erős és ellenálló, így gondoskodjunk róla, hogy rengeteget mozogjunk, legyünk sokat friss levegőn, szedjünk C- és D-vitamint, ügyeljünk a változatos táplálkozásra és így tovább.

Mire számíthatunk 2021-ben, azaz hogyan tervezzük az idei évet? - 3. kép

Hosszabb távra ne nagyon tervezzünk

Mint 2020-ban kiderült, tervezhetünk mi hónapokra előre, azonban bármikor bekövetkezhet egy olyan dolog, ami azonnal keresztülhúzza az emberek számításait. Ha mást nem is, ezt biztosan megtanulták az emberek, és sajnos ez 2021-ben még jobban előtérbe kerülhet. Mert mi lesz, ha tavasszal, amikor az emberek immunrendszere eleve gyenge, érkezik egy harmadik hullám? Senki sem tudja. Újabb lezárás? Újabb korlátozások? Akármelyikről is legyen szó, ez rengeteg kellemetlenséggel járhat együtt, és mindenképpen tönkreteheti terveinket.

Egyelőre a túlélés, a szinten tartás a cél

A jelenlegi járványhelyzet 2021-ben még biztosan velünk marad valamilyen formában. Egy biztos, ez itt és most nem a fejlődés vagy a továbblépés, sokkal inkább a túlélés vagy a szinten tartás időszaka. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet valakinek szerencséje, nem találhat új munkahelyet, nem kaphat fizetésemelést, de sajnálatos módon visszafelé is elsülhet mindez, így most a kivárás, a türelem sokkal fontosabb. Ezt szem előtt tartva tervezzünk és éljük mindennapjainkat 2021-ben.
nincs még hozzászólás