21 °Cerős felhőzet
2020. augusztus 05., szerda • Krisztina

Minden program elmarad nyáron, milyen nyaralást tervezhetünk így?

Brauny , 2020. április 22.
Néhány héttel ezelőtt talán még senki sem gondolta volna, hogy a koronavírus-járvány ennyire felforgatja az életünket és a mindennapjainkat, és bár lassan úgy tűnik, visszatérhet az élet a normál kerékvágásba, azonban egy ideig biztosan nem lesz olyan az életünk, mint korábban. Ha dolgozni mehetünk is, a klasszikus értelemben vett nyári elfoglaltságokról, így például a nyaralásról vagy a fesztiválokról már biztosan le kell mondanunk. Pontosabban inkább csak utóbbiról, hiszen nyaralni még mehetünk, csak éppen másként, mint korábban! Segítünk néhány tippel!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Klasszikus nyaralás a nagyinál!

Biztosan mindenki kellemes emlékeket ápol azokról az időkről, amikor gyerekként heteket töltött a nyári szünetben a nagymamánál és a nagypapánál. Ha élnek még a nagyszülők, és lehetőségünk van tartósan elutazni hozzájuk, akkor a megfelelő higiéniai alapszabályok betartását követően bátran induljunk el hozzájuk egy kis nyaralás kedvért, hiszen újra gyerekek lehetünk egy pár napra, sőt mi több, ha már vannak gyermekeink, akkor a szülőkhöz is elutazhatunk, ahol hatványozottan érvényes lesz ez az állítás. Már egy-egy hosszabb hétvége feledhetetlen élményekkel járhat, csak szervezés kérdése az egész.

Minden program elmarad nyáron, milyen nyaralást tervezhetünk így? - 2. kép

Nyaralás a kertben!

Életkortól függetlenül kifejezetten mókás lehet, ha a saját kertünkbe tervezzük a nyaralásunkat. Ennek az oka nagyon egyszerű: ha van saját zöldövezetünk, akkor oda felhúzhatunk egy sátrat, rakhatunk tüzet, főzhetünk odakint, élvezhetjük a sátrazás örömeit, miközben a komfortról sem kell lemondanunk. Nyilván nem pont ugyanolyan a dolog, mint a Kárpátokban vagy az ország nagy hegyein sátrazni, de azért nem is olyan drámaian rossz, hogy ne tegyük vele különlegessé az idei nyarat.

Fedezzük fel lakóhelyünk szépségeit!

Amennyiben barangolósak vagyunk, akkor érdemes lehet a lakóhelyünk közelébe tervezni az idei nyaralást, méghozzá egész napos túrák részeként. Merthogy mit csinálunk sok esetben, ha elmegyünk valahová nyaralni? Kiveszünk egy drága szállást, és naphosszat csak megyünk. A szállás most legyen az otthonunk, aztán fel a hátizsákot, és irány a közeli erdők, mezők, rétek és egyéb nevezetességek, melyek látogathatók legalább távolról. Ha elsőre ötleted sincs, hogy merre és hogyan, bátran nézz szét a világhálón, megdöbbensz majd, hogy mennyi érdekesség van a lakóhelyed közelében, csak örülni kell olyan apróságoknak is, mint például egy védett állat vagy növény felfedezése.

Minden program elmarad nyáron, milyen nyaralást tervezhetünk így? - 3. kép

Szerencsések vagyunk, ha van saját nyaralónk!

Amíg nincs kijárási tilalom, ami azt jelenti, hogy nem hagyhatjuk el a házat, addig gyakorlatilag senki sem tilthatja meg nekünk, hogy elutazzunk akár az ország másik végébe is, ha azt el tudjuk intézni úgy, hogy közben senkit sem veszélyeztetünk ezzel, tehát nem érintkezünk senkivel, csak az alapvető szükségletek (tankolás, élelmiszervásárlás) okán. Ha van nyaralónk elérhető közelségben, meg tudjuk tenni azt, hogy otthon beülünk az autóba, és ott a saját területünkön ismét kiszállunk, ami semmivel sem veszélyesebb - sőt, éppen ellenkezőleg -, mint elmenni manapság a boltba.

Talán még a koncertekről sem kell lemondanunk!

Persze fesztiválozni valószínűleg nem lesz lehetőségünk a nyáron - a külföldi nagy fesztiválok már mind kihátráltak, szóval a magyarok részéről is ez várható -, de ez nem jelenti azt, hogy az élő zenéről le kell mondanunk. Ehhez persze kell némi szerencse is, de ha például van olyan ismerősünk, aki valami bandában zenél, menjünk el hozzájuk egy próbára, és rögtön megkapjuk az élőzene élményét.
 
1 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 2 hete és 5 napja

Én felkészültem rá, hogy idén nem megyünk külföldre nyaralni, de azért remélem a szállodák hamarosan rendesen megnyitnak.