8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Mi az a selfness?

2013. november 10.
9.1131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Újabb nyugati trend érte el Magyarországot az elmúlt években, így az egészséges életmód és a szépség megszállottjai a fitnesz, illetve a wellness szavak után a selfness-szel ismerkednek. Hogy mi is az a selfness?


A szónak egyelőre még nincs magyar vagy magyarított megfelelője, így valószínűleg selfness-ként vonul be a köztudatba, hiszen még a szakemberek is csak a wellness egy kiegészítéseként emlegetik. A kifejezés azonban hamarosan garantáltan ugyanúgy bekerül majd az egészségtudatos emberek szótárába és napirendjébe, mint a többi hasonló idegen szó. Hogy mégis mit takar maga a fogalom?

A selfness tulajdonképpen lényegesen több, mint a wellness. Míg ugyanis előbbi a rendszeres testmozgást, az egészséges életmódot, a táplálkozást, a káros szenvedélyek teljes elkerülését írja elő, addig az új trend nem csak fizikailag, hanem lelkileg is képes regenerálni az embereket úgy, hogy az ént állítja a középpontba.

A selfness így nem más, mint a wellness következő állomása, amelyet elsősorban az egészséges életmódra és a harmóniára törekvők fogják megszeretni, hiszen egy olyan fejlődési szintet jelöl meg, amelyben a testi jóérzés egy bizonyos fokú tudati, valamint érzelmi kiegyensúlyozottsággal képes párosulni. A fogalom mögött tulajdonképpen az önregeneráció, önmagunk hatékonysága és hasznosítása áll, vagyis nekünk magunknak kell dolgoznunk saját életünkön és azon, hogy azt harmonikusan tudjuk megélni. A selfness hatására optimistábbak, magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk! A módszer sikerességét pedig rendre igazolják a híres amerikai sztárok, akik között szintén egyre népszerűbbé válik a selfness alkalmazása.
2 hozzászólás

Sonci

11 éve, 2 hónapja és 8 napja

vodor48 írta:
Jól hangzik. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel? Esetleg gyakorlatok, stb...?
Engem csak megnyugtat, de azon kívül semmi.

válasz erre

vodor48

11 éve, 4 hónapja és 1 napja

Jól hangzik. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel? Esetleg gyakorlatok, stb...?

válasz erre