9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Mézes szappan házilag - Készíts magad karácsonyi ajándékot!

2013. december 20.
12.1421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha még mindig nem tudod, hogy mit ajándékozz családtagjaidnak karácsonyra, itt egy tuti tipp, amivel még éppen elkészülhetsz ünnepekig, és mivel teljes egészében te magad készítheted el, nagyobb öröm lesz az ajándékozottnak, mintha valami átlagos parfümmel vagy egyébbel ajándékoztad volna meg.

Készíts te is mézes szappant!

A mézes szappan házilag való elkészítése egyáltalán nem nagy feladat, hatása mégis elképesztő, hiszen hidratálja és táplálja is a bőrt, és minden hozzávalót nagyon egyszerűen beszerezhetünk hozzá. Hogy mi kell ahhoz, hogy elkészíthessük? Íme:

200g olívaolaj
160g körömvirág tea
150g kókuszolaj
100g napraforgóolaj
70g nátrium hidroxid
25g kakaóvaj
25g ricinusolaj
10ml méz

A mézes szappan elkészítésének első lépése, hogy a mosogatóba hideg vizet engedünk, amit jégkockával hűsítünk. Ebben feloldjuk a lúgot - vigyázzunk, ez is maró hatású. Ezután egy tálban felolvasztjuk az olíva-, a kókusz-, a ricinus- és a napraforgóolajat, valamint a kakaóvajat és a méhviaszt is, majd a körömvirágteával összekeverve lehűtjük a keveréket.

Szobahőmérsékleten a keverékhez öntjük a lúgot, és nagyon óvatosan egy botmixerrel összedolgozzuk a masszát, amihez hozzáadjuk a mézet, még egyszer alaposan átkeverjük az egészet, és valamilyen formába öntve már csak azt kell megvárnunk, hogy megszilárduljon a végeredmény. Ilyen egyszerűen készül a mézes szappan házilag!