13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Megrészegülhetünk a féltékenységtől

2016. február 26.
6.8911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Houstoni Egyetem munkatársai újabb bizonyítékot találtak arra vonatkozólag, hogy miért nem túl szerencsés az, ha kórosan féltékenyek vagyunk a párunkra, a féltékenység ugyanis sokaknál alkoholizmusban ölthet testet.

A kutatók kiemelték, hogy egyelőre még csak statisztikai alapon tudták bebizonyítani, hogy azok az emberek, akik súlyosan féltékenyek tudnak lenni párjukra, azok sokkal nagyobb hajlandóságot mutatnak az alkoholizmusra, de azt egyelőre még nem sikerült bizonyítaniuk, hogy a féltékenység lenne-e a túlzott ivászat kiváltó oka.

A szerzők kiemelték, hogy túlzott aggodalomra semmi ok, hiszen mindenki féltékeny egy kicsit a párjára, de ha valaki eltúlozza, az vélhetően olyan mentális hiányosságoktól szenved, amelyek elősegítik az alkoholizmus, mint függőség kialakulását is.

Az egyetem munkatársai azt remélik, hogy kutatási eredményeik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy figyelemfelhívó jelleggel megakadályozzák néhány potenciálisan veszélyeztetett ember esetében azt, hogy idő előtt belesüppedjenek az alkoholizmus fertőjébe, ami sokkal veszélyesebb, mint féltékenykedni.