9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Megnyílt Tutanhamon kincseit bemutató kiállítás

2019. november 08.
11.8501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Tegnap este nyitotta meg kapuit Budapest legújabb nagyszabású kiállítása, a Tutanhamon rejtélye és kincsei című tárlat, ahol bárki megtekintheti a fiatalon elhunyt fáraó sírkamrájának életnagyságú hiteles rekonstrukcióját.

Howard Carter felfedező 98 éve talált rá Tutanhamon sírkamrájára, melyet az évszázadok során a sírrablók nem leltek rá, ezáltal érintetlenül tárult Howard elé a felbecsülhetetlen értékű kincsekkel rejtett sírkamra.

Itt kapott helyet a fiatal korában, mindössze 18 vagy 19 évesen elhunyt Tutanhamon fáraó. Tutanhamon sírkamrája jóval kisebb, mint a Királyok Völgyében található többi fáraósíré, hiszen nagyon hamar hunyt el.

Megnyílt Tutanhamon kincseit bemutató kiállítás - 2. kép

A tárlat azt az élményt adja át, hogy milyen látvány tárult a régész szeme elé, amikor belépett a sírkamrába. A több mint ezer lelet életnagyságú hiteles rekonstrukciója és a díszletek révén megtapasztalhatjuk az érzést, milyen is a túlvilágra áthajózó Tutanhamon misztikus világába belépni. A tárlat 2200 négyzetméteres területen található, ahol több interaktív sarok teszi még izgalmasabbá a kiállítást.

Jegyek már kaphatóak, és egészen 2020. március 1-ig lesz látható a budapesti Komplexben, a Király utca 26. szám alatt.