8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Megnyílt a világ első párakocsmája, ahol a levegőben is alkohol van

2015. szeptember 03.
2.0501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Igazán különleges vendéglátóipari egység nyitotta meg kapuit - még csak néhány napra, kísérleti jelleggel - az ausztráliai Brisbane városában, ahol az alkoholt a vendégek nem a torkukon keresztül juttathatják szervezetükbe.



kép'>Megnyílt a világ első párakocsmája, ahol a levegőben is alkohol van - 2. kép

A párakocsmában ugyanis a szeszes italokat párásító berendezéseken keresztül juttatják a levegőbe, így azok a nyálkahártyákon, így az orron vagy a szemgolyón keresztül szívódnak fel a szervezetben, azonnali és nagyobb hatást elérve ezzel.

Érdekesség, hogy hasonló párakocsmák már Londonban is működnek, de ott még csak kiegészítő jelleggel, a Daily Mail cikke szerint ugyanis Ausztráliában teljes egészében erre épülne fel a készülő intézmény, amivel kapcsolatban megálmodói szerint óriási előny, hogy nem csak garantáltan eltünteti a másnaposságot, hanem 40 százalékkal kisebb kalóriafogyasztást tesz lehetővé.

Megnyílt a világ első párakocsmája, ahol a levegőben is alkohol van - 3. kép

Egészen másként látják azonban mindezt az egészségügyi szakemberek, akik szerint a belélegzett alkohol rendkívül káros a szervezetre, hiszen mérgező és rákkeltő vegyi anyagok tucatjait szívjuk fel úgy, hogy ezek kiválasztásában vagy kiszűrésében májunk nem játszik szerepet. Nem véletlen, hogy a bárt csak kísérleti jelleggel nyitották meg a nyári szezonra.