6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Megdöbbentő: Valóban halálra tudjuk unni magunkat!

2014. szeptember 22.
1.7231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Londoni Egyetem munkatársainak legfrissebb kutatásai szerint van kapcsolat az unalom és a korai elhalálozás között, ezáltal nem kizárt, hogy ténylegesen is van valóságalapja annak a frázisnak, miszerint valaki halálra unja magát.

Annie Britton és Martin Shipley, avagy a kutatás vezetői szerint egyértelmű összefüggéseket találtak arra vonatkozólag, hogy minél többet unatkozik valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy előbb hal meg.

Noha a két dolog közötti tudományos összefüggéseket nem ismerik, azonban úgy vélik, hogy az unalom olyan deviáns viselkedésformákat hozhat magával, mint az alkohol, a cigaretta vagy a drog, ezen felül pedig különféle mentális betegségeket is kiválthat, ezáltal például depressziót.

A kutatók több mint 7500 londoni önkéntes adatait vizsgálták meg, az eredmények pedig megdöbbentőek lettek, hiszen akik gyakran unatkoztak, azok átlagosan két és félszer nagyobb eséllyel haltak meg idejekorán - főként szívbetegségben -, mint azok akik nagyon aktív életet éltek, és mindig akadt valami tennivalójuk.

A kutatás megvizsgálta a Harvard Egyetem egyik professzora, Dr.

Christopher Cannon is, aki szerint londoni kollégái igenis helyes következtetésekre jutottak, hiszen az unatkozó emberek vélhetően kevesebb figyelmet fordítanak magukra is, ezáltal nem éreznek motivációt arra sem, hogy például egészségesen éljenek.