6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

Megdöbbentő: Nem is Jézust ábrázolja a torinói lepel?

2014. október 27.
2.2681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A torinói lepel a keresztény egyház egyik legféltettebb ereklyéje, amelyen a hivatalos álláspont szerint Jézus arcképét láthatjuk, ami úgy keletkezett, hogy a lepel közvetlenül érintkezett az ő testével.

Egy híres tudós, a szakmájában hatalmas tekintélynek örvendő Charles Freeman azonban most ismét nekiment a valláskutatóknak és az egyháznak, lévén állítása szerint olyan bizonyítékai vannak, amelyek megcáfolják, hogy a lepelhez Jézus ért volna, lévén a szövet több mint 1300 évvel azt követően készült el, hogy Jézus élt volna.

Freeman a History Today folyóiratban közölte publikációját, így kiderült, hogy semmilyen bizonyíték vagy történelmi feljegyzés sem utal arra, hogy a lepel az 1300-as évek előtt is létezett volna, az pedig szerinte egyenesen lehetetlen, hogy egy halotti lepel ennyire részletesen megőrizte volna egy ember arcát.



Az egyház természetesen továbbra is tagadja a kutatók feltevéseit, hiszen a torinói leplet korábban radiokarbonos vizsgálattal is eredetinek titulálták, de a nem vallásos tudósok körében évek óta az a teória él a szövet kapcsán, miszerint Leonardo da Vinci készítette, méghozzá saját képmásáról.