2019. március 24., vasárnap • Gábor, Karina

Még nem is létezik a gyilkos kór, de a WHO már az egész emberiséget riogatja vele

Brauny , 2018. március 14.
Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb jelentéseiből kiderült, hogy a kutatók rátaláltak egy újabb titokzatos, ám egyelőre a gyakorlatban nem is létező kórokozóra, ami azért jelenthet nagy problémát, mert később akár egy világjárványt is előidézhet majd.


Az X-kór néven emlegetett betegség kórokozóját elméleti szinten azonosították, lévén egyelőre még nem létezik, de a WHO szerint bilógiai mutáció során létrejöhet, és olyan komoly problémát okozhat, mint egykoron a spanyolnátha.

A világszervezet kiemelte, hogy nem tudni még, hogy természetes mutáció, egy baleset, netán egy terrortámadás hívja majd életre a kórokozót, és nem is az emberek megijesztése a cél, ellenben szeretnének rávilágítani arra, hogy a fertőző betegségek mennyire kiszámíthatatlanok, és hogy az emberiségnek messze nincs mindenre gyógyírja.

Éppen ezért az X-kórt is azért vették fel a világméretű járványokat okozó betegségek listájára, mert szeretnék, ha az orvostudomány megindítaná az első kísérleteket, melyek esetleg felkészíthetnek minket egy ilyen kiszámíthatatlan kórokozó megjelenésére és elterjedésére.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!