2019. március 24., vasárnap • Gábor, Karina

Lekerülnek az élelmiszerekről a diabetikus jelölések

Brauny , 2016. július 19.
Elképesztő változás történik hazánkban hamarosan a diabetikus élelmiszerek kapcsán, lévén július 20-tól eltűnik a cukorbetegek számára is fogyasztható ételekről az a narancssárga kör, amivel a problémától szenvedők már messziről be tudták azonosítani a számukra megfelelő élelmiszereket.


A rendelkezés nem véletlenül óriási felháborodást váltott ki a hazai cukorbetegek körében, hiszen ezzel a jövőben az érintettek ismét perceken át bogarászhatják az egyes élelmiszerek összetevőit, mielőtt megvásárolják, illetve elfogyasztják azokat.

A jogszabály változtatására egyébiránt azért volt szükség, mert nagyon sok gyártó visszaélt ezzel a narancssárga körös jelöléssel, és egyfajta marketingként használta fel, egy uniós rendelet miatt így a diabetikus élelmiszer-kategória jelölése hivatalosan is megszüntetésre kerül.

A hároméves türelmi időszak után életbe lépő rendelet alapján egyébiránt a termékek csomagolásán már csak annyit tüntethetnek fel a gyártók, hogy mennyi cukor található meg az adott termékben, de az, hogy diabetikus élelmiszer, már nem használható.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!