13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Legjobb tavaszi piknikhelyek

2022. május 08.
54.2621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Végre megérkezett a várva várt jó idő, egyre többet süt a nap és egyre melegebb az időjárás is. Már mindenhol zöldbe borult a táj, ami egyet jelent a piknik-szezon kezdetével. Ha szeretnénk a családdal kikapcsolódni és egy kicsit a természetbe vonulni, akkor érdemes elmenni piknikezni. Erre számos lehetőség van Budapesten és az ország egész területén is. Mai cikkünkben adunk néhány tippet, hol érdemes piknikezni a családdal.


Margit-sziget

Az egyik legnagyobb szabadtéri zöld terület a fővárosban, a Margit-sziget, ahol a hatalmas fák árnyékában bármikor lehetőségünk van kicsit kiszabadulni a szürke hétköznapokból és eltölteni néhány nyugodt órát a fűben. A szigeten tavasszal és nyáron is szoktak különböző programok lenni, így akár egy igazi családi napot is lehet itt tartani.

Legjobb tavaszi piknikhelyek - 2. kép

Normafa

Szintén Budapesten maradva érdemes ellátogatni és piknikezni egy jót a budai oldalon, a Normafán, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik a Dunára és egész Budapestre. Itt van lehetőség túrázni is akár, futni egy jót, de élvezhetjük egyszerűen a napsütést és a friss levegőt. Ha tehetjük érkezzünk tömegközlekedéssel vagy biciklivel, hagyjuk otthon az autónkat.

Tatai Angolpark

Budapesttől alig egy órányira található Tatán a gyönyörű Angolpark, ahol a Cseke-tó is található. Itt rengeteg helyen telepedhetünk le egy kis piknik erejéig, de körbegyalogolhatjuk a Cseke-tavat is. A rengeteg árnyékos fának köszönhetően nem csak tavasszal, de nyáron is érdemes ide ellátogatni. Felfedezhetjük a helyi növényzetet, állatvilágot és egy kis történelmet is.

Legjobb tavaszi piknikhelyek - 3. kép

Jeli arborétum

Vas megyében található a gyönyörű Jeli arborétum, ahol közel 107 hektáron élvezhetjük a tavaszi jó időt. Érdemes ilyenkor tavasszal ellátogatni a helyre, hiszen ilyenkor virágzik a rododendronok, melyek elképesztő színkavalkádot és illatot árasztanak. Ugyan itt található egy szuper lombkorona sétány is, melyet érdemes meglátogatni, ha itt piknikezünk.

Szécsényi Forgách-kastély park

A szlovák határ közelében található Szécsény, ahol érdemes ellátogatni a Forgách-kastélyba, melynek gyönyörű, rendezett parkjában van lehetőség piknikezni, pihenni, sőt akár horgászásra is van lehetőség. A gyermekek számára egy jól felszerelt játszótér is található itt, így ők sem fognak unatkozni.

Legjobb tavaszi piknikhelyek - 4. kép

Zselici Csillagpark

Ha éjszakába nyúló piknikezésre adnánk a fejünket, akkor mindenképpen az a Zselici Csillagpark területén legyen, ugyanis itt olyan élményben lehet részünk, mint sehol máshol az országban. A kevés fénynek köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy megnézzük élőben a tejútrendszerünket, valamint annyi csillagot láthatunk az égen, mint még soha. Érdemes késő délután érkezni, így amint lebukik a nap, máris megjelennek a csillagok.
1 hozzászólás

mokus84

2 éve, 18 napja

Ezek nagyon jó ötletek.

válasz erre