8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Legjobb társ a home officeban - kezünkben az új Asus ZenBook 13

2020. szeptember 22.
2.3251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az elmúlt időszakban sokuknak meg kellett tapasztalnia az otthoni munka, azaz a home office világát, hiszen sokan kényszerültünk a munkahelyünk megszokott íróasztala helyett az otthoni étkezőasztal mögé. Úgy tűnik a jövőben bármikor előfordulhat hasonló szituáció, ezért nagyon fontos, hogy egy igazán megbízható munkaállomás álljon rendelkezésünkre. Nemrégiben vehettük kezünkbe az Asus ZenBook szériájának legújabb darabját, mely tökéletes választás otthoni- és munkahelyi munkára is. Az alábbiakban részletesen beszámolunk tapasztalatainkról.


Vékony, könnyű és minden megvan benne

Talán nem kell nagyon bemutatni a márka ZenBook szériáját, hiszen már több tagja is tiszteletét tette a szerkesztőségben, most pedig a legújabb, 2020-as ZenBook 13 (UX325JA) darabja mutatta meg magát. Ahogy azt már minden ZenBook-nál megszoktunk, itt is feltűnik az ikonikus körkörösen szálcsiszolt külső, azonban most a köröket kissé eltolták, de így is letisztult külsővel találkozunk. A készülék két színben is elérhető: a fényes árnylatú Fényszürke és a csúcskategóriás luxus Lila köd színekben.

Legjobb társ a home officeban - kezünkben az új Asus ZenBook 13 - 2. kép

A kompakt, 13 hüvelykes laptop vékony kialakításának köszönhetően kis helyen is elfér, ráadásul mindössze 1,07 kg-ot nyom, és csupán 13,9 mm vastag. A vékonysága mellett bővelkedik rengeteg csatlakozóval is, így találunk például HDMI-t, USB csatlakozókat sőt még MicroSD kártyaolvasó is került a vasba.

Szintén megszokhattuk már a szériánál a különleges ErgoLift zsanérokat, melyek automatikusan megemelik a laptop billentyű részét, amikor felnyitjuk a készüléket, ezzel pedig még kényelmesebbé válik a gépelés. Sőt a hűtésben is segít, valamint a hangminőség fokozásában is szerepe van. A FullHD-s kijelző nem csak nagy fényerővel rendelkezik, de a keskeny káva kialakításának köszönhetően még nagyobb felületen végezhetjük munkánkat.

Legjobb társ a home officeban - kezünkben az új Asus ZenBook 13 - 5. kép

Akár 22 órás üzemidő

A ZenBook 13 elképesztő üzemidővel rendelkezik, ugyanis hivatalosan 22 órát bír, azonban tesztünk során is sikerült 19 óra üzemidőt kicsikarni belőle nagy fényerő, billentyűzet világítás és böngészés, videózás mellett. Ha csak azt vesszük alapul, hogy egy munkanap 8-10 órából áll, akkor bátran kijelenthetjük, hogy egy teljes napon át mellettünk van, vagy akár egy hosszabb úton is kiváló társunk lehet. Gyorstöltésének köszönhetően pedig 49 perc alatt képes 60%-os töltöttségi szinte visszaállni. A laptop szívében akár egy 10. generációs Intel Core i7-1065G7 processzor is "doboghat", és egészen 2 TB-os tárhellyel is megvásárolható, 32 GB RAM mellett, de természetesen többféle konfigurációban is elérhető.

Legjobb társ a home officeban - kezünkben az új Asus ZenBook 13 - 4. kép

További plusz funkciója a készüléknek az érintőpadba rejtett LED-es megvilágítású numerikus billentyűzet, melyet egyenlet érintéssel elő tudunk varázsolni vagy el tudunk tűntetni. Ha a számok világában dolgozunk, akkor egy ilyen extra funkció nagyon hasznos tud lenni. Érdemes még szót ejteni a kényelmes, ergonomikus billentyűzetkialakításról, melynek köszönhetően nem csak nagyobb méretűek a billentyűk, de az anyaghasználatnak köszönhetően halk a gépelés. Ez alól a space billentyű kivétel, mely egészen hangos ha lenyomjuk.

Legjobb társ a home officeban - kezünkben az új Asus ZenBook 13 - 3. kép

Mert jó home officera az új ZenBook 13?

Kétség kívül több pozitív tulajdonsággal is bír a készülék, minket leginkább a könnyű súlya és az üzemideje győzött meg arról, hogy munkára - akár otthoni munkára - tökéletes választás. Ha éppen nem tudjuk a munkahelyen befejezni a teendőket, akkor otthon könnyedén folytathatjuk, vagy akár utazás közben is. A tok miatt pedig nem kell agójddni, hiszen ehhez a ZenBook-hoz is jár egy gyári laptop tok.

Az új ZenBook 13 Fényszürke árnyalatban már 300.000 forintos kezdő áron elérhető, míg a Lila köd árnylatú laptop ennél egy picivel drágább kezdőárról indul. További információ a hivatalos oldalon található.
3 hozzászólás

eperjam

3 éve, 10 hónapja és 16 napja

Lilában biztosan nagyon jól néz ki.

válasz erre

Linda

3 éve, 10 hónapja és 17 napja

Ahogy látom matt a kijelzője. Az nagyon jó. Én nem szeretem ha fényes a kijelző mert napsütésben nem látom.

válasz erre

moni1294

3 éve, 10 hónapja és 17 napja

Nekem ebben a színben is nagyon tetszik! meglepett smiley GYönyörű.

válasz erre