14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Lassan az egész házat megeszi a 4 éves kislány!

2014. március 14.
2.1121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Rettenetes betegségtől szenved az a négy éves angliai kislány, akinek szülei már-már attól tartanak, hogy a pici felfalja az egész lakást, hiszen a csöppség már megkezdte a ház összes szőnyegét, lerágcsálta a kanapé karfájáról a kárpitot, de még a díszpárnáknak is nekilátott.

A kis Charlotte Cook esete nem egyedi, a kislány ugyanis az úgynevezett Pica-szindrómától szenved, ami egy rendkívül súlyos evészavar, ami akár halált is okozhat, hiszen a betegek csupa olyan tárgyat tömnek a gyomrukba, amit az képtelen megemészteni.

Vannak akik üveget, papírt, radírt, hajat vagy krétát esznek rendszeresen, míg a 4 éves kislány a kárpitért és a szövetért van oda.

A szülők dolgát nehezíti, hogy hiába szeretnének segíteni kislányukon, autizmusa tovább rontja a helyzetet. Édesanyja szerint minden este úgy fekszik le, hogy reggel vajon élni fog-e még a kis Charlotte, vagy a gyomrát teljesen eltömítette a sok emészthetetlen szövetanyag.

Szakemberek szerint csak és kizárólag egyetlen lehetséges út van ahhoz, hogy a lány meggyógyuljon, mégpedig az, ha a család minden fogára való holmit eltűntet vagy elzár a lakásban, így a szőnyegektől át a ruhákon át a plüssökig mindent, Charlotte ugyanis nemrégiben még saját plüssállatát is képes volt felfalni.