13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Kutyák tüntetnek az ENSZ épülete előtt

2018. január 24.
1.7261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A mai napon New York-ban, az ENSZ főhadiszállása előtt a világon először tüntettek kutyák, az 'Örökké az állatkísérletek ellen' elnevezésű kampány apropójaként.

A kutyák azért gyűltek össze, hogy támogassák a The Body Shop és a Cruelty Free International kampányát a kozmetikai célú állatkísérletek globális betiltásáért.

8 különböző méretű és fajtájú kutya vett részt a nem mindennapi tüntetésen, hogy kiálljanak bajtársaikért a világon. A kutyusok tüntető táblákkal, feliratokkal és mini transzparensekkel fejezték ki támogatásukat a kampány iránt. A tüntetők között ott volt a TheDogist sztár állatfotósa is, aki korábban Kanadában és az Egyesült Államokban is kampányolt már.

A tüntetés elsődleges célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a sokkoló tényre, hogy a világ országainak 80 %-ában még mindig nincs törvény a kozmetikai célú állatkísérletek ellen. Valamint ezzel akarták biztatni az embereket, hogy írják alá a már korábban elindított petíciót, melyről további információkat itt olvashattok.

Kutyák tüntetnek az ENSZ épülete előtt - 2. kép

Amint a petíció eléri a 8 millió aláírást, a The Bodí Shop és a Cruetly Free International az ENSZ elé viszi az ügyet, és végre létrejöhet egy nemzetközi egyezmény. Eddig 4,1 millió aláírás gyűlt össze.