#
kep1#Az élelmiszer-pazarlás mértéke a fejlett országokban világszerte elképesztő méreteket ölt, így miközben a Föld egyes részein nagyon sokan éheznek, addig az éttermi konyhák a tarthatatlan előírások miatt a megvásárolt élelmiszerek 45-50 százalékát a kukába dobják, holott azok emberi fogyasztásra még alkalmasak lennének.
Ezt a mértéktelen pazarlás elégelte most meg Ausztráliában egy étterem, akik valamilyen úton-módon - vélhetően saját felelősséget vállalva - megnyitották az első olyan étkezdét Melbourne városában, ahol kizárólag kidobott élelmiszerekből főznek.
A Brothl névre keresztelt étterem természetesen nem a kukából szedegeti ki az ételeket, mindössze összegyűjti azokat a még becsomagolt vagy legfeljebb megkezdett élelmiszereket, amelyeket más éttermek a biztonsági előírásokra hivatkozva akkor is kidobnak, ha az ételnek még semmi baja, sőt több napig fel lehetne használni.
A kvázi hulladékból ételeket készítő étterem egyébiránt mindent újrahasznosít, így például csapvíz helyett tisztított esővízből főznek, és mindezek miatt áraik 50-60 százalékkal alacsonyabbak, mint a legtöbb ausztrál étterem esetében, miközben egy külön minőségellenőr gondoskodik arról, hogy valóban csak olyan étel kerülhessen az asztalra, ami emberi fogyasztásra még alkalmas.
Egy nő nem hajlandó a férjének főzni, miután az kijelentette, hogy nem fog mosogatni