13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Kiderült, miről posztolnak a legtöbbet a magyarok

2019. május 12.
9.2781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság szinte mindenről szeretnek az emberek posztolni, legyen szó jó dologról vagy éppen kevésbé jó dologról, de a Huawei Technologies Hungary legújabb kutatásából kiderül, hogy a magyar emberek miről szeretnek a legjobban és a legkevésbé megosztani.


Mivel a márka már évek óta nagy hangsúlyt fektet készülékeik kameraminőségére, így a nemrégiben deübtált P30 Lite fotózási képességei ihlették legújabb kutatásukat. A kutatás során több mint 5000 magyar okostelefon felhasználót kérdeztek meg és kerestek választ arra, hogy hol húzódik a közösségimédia-felhasználók digitális intimszférája.

A válaszok alapján megállapítható, hogy az erőszakos, illetve a szexuális tartalmú posztoknál húzódik a digitális intimszféra határa. A megkérdezettek közül körülbelül egy iskolás osztálynyi felhasználó többször, több felületen is osztott már meg magáról, illetve partneréről erotikus képet vagy videót.

Kiderült, miről posztolnak a legtöbbet a magyarok - 2. kép

A válaszadók több mint fele azonban soha nem posztolna agresszív és pornográf témájú tartalmat. Ezzel szemben a temetésről és a szakításról való posztolás már több embernél belefér. A szülőszobából való posztolás a megkérdezettek csupán 7 %-a kifogásolta, a többiek számára teljesen elfogadott dolog.

A cyberbulling avagy az online zaklatásnak a megkérdezettek 14 százaléka esett már áldozatául, míg csupán csak 1 százalékuk vallotta magát is online zaklatónak, többségük férfi.

Kiderült, miről posztolnak a legtöbbet a magyarok - 3. kép

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus elmondása szerint:

A születés csodáját örömmel osztjuk meg a nagyvilággal, hiszen ez egy boldog pillanat, de például a gyászfolyamatban is segíthet, ha a közösségi oldalakon "társas támogatást" kapunk. Egy baleset vagy verekedés rögzítése és a róla készült tartalom feltöltése a közösségi oldalakra - amellett, hogy a készítő szándéka ezzel az, hogy a bennfentességét fitogtassa - akár társadalmilag hasznos is lehet.

Ezek az információk segítséget nyújthatnak a hatóságoknak akár katasztrófák idején is, mert a lakosság előbb értesül a bajról, ha ezek a hírek a Facebookon vagy az Instagramon is megjelennek. Az okostelefon akkor tud jó társa lenni az embernek, ha a használat során a mérték az érték.
1 hozzászólás

mokus84

5 éve, 3 hónapja és 17 napja

Szülőszobából posztolás kikészít, pedig rengeteg ismerősöm csinálta. szomorú smiley

válasz erre